Roman cel Bătrân
     media: 0.00 din 0 voturi

19.03.07
21:07

Fie că recunoaştem sau nu, Romanul nu mai este un orăşel monoton sau retrograd. Lucrurile se întâmplă acolo după aceeaşi schemă logică a globalizării şi a reinventării valorilor.

Nu mai departe de 2006 am asistat la revoluţia conceptului de magazin, fie că a fost vorba de un shop de look, fie că e un mall după ultimele standarde. În acelaşi spirit, avem acum alternativa unei policlinici private, avem opţiuni valide în privinţa cluburilor în care să ne putem petrece o seară, avem concurenţă pe piaţa providerilor de internet şi ridicăm constant nivelul nişei de concept şi planning în publicitate. Lista merită, însă, continuată de voi...

Dacă ne-am dori un pas în plus, cine ne-ar putea opri? Cine decide monopolul pe anumite paliere sociale sau de business? Cine decide cum putem sparge barierele fără ca acestea să ni se năruie împotriva curentului?

Umilul meu răspuns la dilema blocadei din diverse domenii nu e decât cultivarea şi păstrarea valorilor umane, a minţilor proaspete şi pline de potenţial, pe care Romanul nu ştie încă să le aducă acasă. Unde e motivaţia financiară, morală, carieristică şi personală pentru întoarcerea în Roman a unui tânăr licenţiat, vizionar, plin de proiecte şi cu o experienţă deja strânsă în metropola care l-a şcolit? Unde mai e locul pentru o afacere proaspătă, atunci când Romanul s-a împărţit deja cu mult timp înainte?

Recunosc şi mă mândresc cu nivelul intelectual, cultural, spiritual şi economic al oraşului meu. Sunt nespus de încântată să învăţ tot ce pot de la marii oameni ai Romanului. Dar, când generaţia părinţilor mei se va fi rătăcit în tumultul democratic al evoluţiei capitaliste, unde va fi atunci Romanul meu, cel ştirbit de multe din sclipirile generaţiei mele? Şi chiar după această pledoarie, de ce m-aş întoarce în Roman?
Comenteaza

2007-03-20 01:30
cici

sa faci pui,pe care sa-i tii departe la inceput de praf si de mezerii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare