Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist... (sau Ce-am vrut si ce-am pierdut)
     media: 5.00 din 1 vot

15.03.07
00:19


Cine e duşmanul de fapt? Sunt foarte puţine drepturi în care mai credem, printre care libertatea de a ne plânge. Poate pentru că ne-a lipsit prea mult timp, poate pentru că încă nu ne-am prins ce să facem cu ea, dar ne agăţăm ca orbii de toată prostia pe care ştim să o debităm. Iar demonii cu care ne luptăm sunt mai importanţi decât conştiinţa.

Ce-am învăţat noi să spunem în ultimii 20 de ani? Cu ce ne lăudăm?

Am învăţat să înghiţim tot ceea ce orice şef ne impută. Am învăţat să fim sclavii propriilor noastre colivii, păzite cu sfinţenie de acei oameni pe care ne promisesem că-i vom înlătura. Suntem încorsetaţi de nişte superiori frustraţi, de o societate pe care nu o înţelegem dar o îmbrăţişăm, de viaţa pe care spuneam că n-o s-o cunoaştem niciodată în această formă frustă a ei.

Cine ne îngrădeşte? Cine ne forţează să acceptăm remuneraţii de mizerie şi, ce e şi mai grav, cine ne obligă să trăim toate porcăriile pământului? De ce?

Ce am învăţat noi să înghiţim în ultimii 20 de ani? De ce ne temem?

Mogulii aceştia care au vieţile noastre în stăpânire sunt ei oare responsabili de situaţia umilă în care ne aflăm? Le-am dat de bunăvoie frâiele sau le-au câştigat asuprindu-ne? Cine înăbuşă revoltele spirituale şi cine ţine talpa aceasta asupra gâtului omului de bine? Ce mai înseamnă astăzi libertatea la care visam şi pentru care s-a murit? Ce e stratificarea socială şi cum am ajuns să o trăim fără s-o înţelegem? Ce mai înseamnă democraţia, mai mult decât un cuvânt cu sonoritate ciudată pentru cartea de istorie?

Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist... ?Comenteaza

2007-03-21 16:01
Daemonis

mda

2008-06-08 00:06
dragos

:(( imi pare rau sa vad pentru cine s-au jertfit tinerii revolutionari pentru niste specimene precum marinaru,oieru,manelistu ciobanu,si toata mascarada asta din tara fi furaciunile pe fata


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare