Skinny sucks!
     media: 0.00 din 0 voturi

20.12.06
01:20

S-au stârnit fashion designerii italieni cum că, dintr-o dată, modelele de podium sunt prea slabe, feţişoarele lor photoshopate de pe coperte instigă la anorexie şi, poate cel mai important, hainele lor designuite cu atâta migală arată pe fete mai rău decât pe cuier. Ce e şi mai frumos e că Giorgio Armani a anunţat, recent, că va exclude toate modelele de talie 0 din evenimentele şi lansările sale (adică exact cele pe care le vedem la toate prezentările de modă).Pe de altă parte, săptămâna modei de la Londra şi asociaţia designerilor australieni au declarat că susţin tocmai modelele acelea slăbănoage, ca fiind un stindard şi un statut la care creaţiile şi clientele lor ar trebui să tindă.

Cum e mai bine? Ce ne dorim de la femeile care ne prezintă creaţiile vestimentare? Şi, extrapolând, care e idealul feminin la care tindem?

Cum să fii pro? Cum să fii contra? Nici mie parcă nu-mi mai place, de la o vreme, să văd scobitorile acelea pe catwalk. Mă complexează şi mă enervează, cal puţin prin prisma faptului că au ceva ce nu voi putea niciodată să am: vreo 25 cm în plus. Dar parcă nici grăsuţe nu mi-ar plăcea să văd de-acum pe Ftv, comparaţia între mine şi ele având atunci sens. Şi, ca femeie, poate că aş pierde şi ultima boare de exotism la care mai pot spera.

Ca cireaşă pe tort, ultimul show al prea-ţicnitului Jean-Paul Gaultier a râs în faţă slăbănoagelor şi controversei cu pricina. Gaultier a urcat pe scenă un model obez, pardon plus-sized, o doamnă simpatică şi... uriaşă prezentând o rochiţică foarte dezgolitoare şi ceva care semăna cu port-jartierele. Frumos.

Până la urmă, iniţiativele designerilor şi a starurilor care militează pentru interzicerea modelelor skinny din prezentări sunt motivate de creşterea alarmantă a numărului de cazuri de bulimie, anorexie şi alte afecţiuni psiho-depresive asociate în rândul domnişoarelor psionate de modă. Unii spun că designerii ar fi responabili de moda care li se impune tinerilor. Alţii susţin că moda e doar o reprezentare fidelă a ceea ce se întâmplă în societate, nefiind o cauză ci un efect al nebuniei cu care se exagerează astăzi.

Un singur lucru îmi doresc şi eu din toată disputa asta: să se facă, dragii mei, şi pentru noi astea mai rotunde o pereche de pantaloni, în sfârşit, W32 L32. Sărut-mâna!
Comenteaza

2007-01-07 23:11
diamond

Problema asta nu e deloc noua... doar ca acum s-a hotarat in sfarsit sa fie adusa la lumina pentru ca si celebritatile - modelele tinerelor fara cap - au tendinta asta spre 'you can never be too skinny'. Adevarul e ca multe dintre ele sunt mult prea slabe si sigur au o problema. In fond, o haina arata bine pe o persoana care arata sanatos, nu atunci cand sta ca pe umeras.

2007-01-08 14:23
ragna

corect, nu e mai nimic nou... singura dezbatere de actualitate e lupta designerilor care vor sa interzica slabanoagelor sa urce pe catwalk impotriva "conservatorilor".

ce a declansat isteria a fost moartea recenta a unui model brazilian, in timpul saptamanii modei de la Rio: "Brazilian model Ana Carolina Reston died on November 14 from a generalized infection caused by anorexia. Her body-mass-index was well below that of the limit defined as starvation."

detalii aici: http://www.gawker.com/news/fashion-week/dead-skinny-model-craze-sweeps-brazil-224731.php
si aici: http://www.msnbc.msn.com/id/15750402/

2012-03-20 00:12
Utpal

Mi-au placut Zoe Saldana, Carey Mulligan, Cameron Diaz, SJP, Rachel McAdams, Nicole Richie, Meryl Streep si, sorrpinzatur, foaaarte mult Miley Cyrus!Nu mi-au placut Charlize, Diane Kruger, Penelope Cruz (prea mult material pliat in sus, pare sa nu aiba talie deloc), Vera Farmiga (rochiile Marchesa nu m-au impresionat deloc anul asta) si nici Anna Kendrick (prea stearsa, trebuia ceva contrastant la accesorii, macar, sau o alta nunat a de dantele la taietura de pe picior).


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare