Slow Food
     media: 5.00 din 2 voturi

12.12.06
19:58

Acum vreo doi ani, un prieten îmi povestea plin de vervă că va fi singurul care să distribuie adevaratul cârnaţ de Pleşcoi în toată ţara. Dacă nu ştiaţi, cârnatul de pleşcoi e una din puţinele reţete care au mai rămas româneşti (după ce ungurii ne-au patentat palinca şi bulgarii fasolea cu ciolan). Mai mult, pleşcoiul e una din şi mai puţinele mărci româneşti autentice protejate de UE şi foarte foarte căutate, cel puţin în Bucureşti. La început am râs, apoi am crapat în mine la pleşcoi până mi s-a aplecat, până când prietenul a venit cu altă idee creaţă.

Într-o frumoasă zi de duminică, a adunat o gloată de studenţi, binevoitori din fire sau pentru nişte sample-uri de cârnat, s-au postat în Piaţa Romană, chiar în faţă la McDonalds şi au împărţit cârnaţi cu pâine neagră trecătorilor. S-au mai adunat si cati mai auzisera si s-a mancat in tacere. Flash Mob de fapt, cum s-ar zice. Tacere, pana la un punct. „Revoluţia Pleşcoi a început! Luptaţi cu cârnatul în mână! Nu lăsaţi macdonaldizarea să vă omoare cârnatul!” Din nou am râs, din nou am crăpat la pleşcoi cu brânză usturoaie, până când prietenul a mai ajuns undeva.

S-a afiliat la mişcarea Slow Food. Una din cele mai la modă chestii prin Italia şi Franţa snobilor, mişcarea asta (pe care o găsiţi şi pe www.plescoi.ro sau www.slowfood.com) propune să nu mai mâncăm repede, prost şi nesănătos, ci mai pe-ndelete, în bucături gustoase, cu senzaţii tari pentru papilele gustative şi cu mare desfătare pentru stomac şi suflet. Să ne lăsăm de fast-food ca de droguri!

Şi acum râdem, cu un pahar de vin bun în faţa pleşcoiului prăjit, vă spunem „Hai noroc!” şi mai gândiţi-vă să mâncaţi fericiţi!Comenteaza

2006-12-12 22:35
Cezar

Frumos le zici! Ca unul care-am fost pe-acolo, ma incant citind! Tiii! ce vremuri, cum stateam noi ca brazii cu cutia de Plescoi in brate si ne ocolea lumea de parca eram ciumati :D

2006-12-13 14:44
de_ce

hehe, buna mancare :))

2006-12-13 19:29
ragna

Va multumesc...
Si , sincera sa fiu , ma duc sa prajesc niste plescoi.

2006-12-16 07:10
antricoate

later edit:"Mos Caraciun e din Comuna Berca sat Plescoi"

de aia are nasul rosu, de la iuteala
si inca un secret carnea din carnati e de ren
sau renii lui MC sunt oi...?


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare