Visez Craciun alb
     media: 5.00 din 2 voturi

28.11.06
10:50
"Ninge pe Moldova, ninge cu luceferi si cu zmei..."
Sa ninga. Vreau sa ninga iar. Sa simt colindele cum imi mangaie inima, sa vreau si mai multa scortisoara in vinul fiert, sa miros toata a brad si a cozonac si sa zambesc.
"Ninge cu amintiri si nostalgii..."
Miroase a iarna. Brazii icnesc, doldora de culori si de dragoste. Copiii, cu nasurile rosii si cu ochii sclipind a toate luminitele orasului, asteapta daruri. Sunt zile de dar. Daruim totul, primim totul. Sunt zile in care suntem copii.
"Cerul si pamantul in cantec rasuna..."
Orasul canta. Orasul freamata de oameni infofoliti care viseaza. Sunt zile cand valorile se ordoneaza pe alte principii. Un zambet e mai de pret decat o mie de cuvinte. Mainile sunt calde, geamurile te imbata ca o fresca monocroma si sangele curge mai repede cand se aude o colinda si un chicotit de copil fericit.
"De Craciun fii mai bun. Fii adevarat."
Vitrinele danseaza. Mesele se apleaca, imbelsugate. Ne mangaiem cu manusi, dansam si noi prin iarna si, o data in an, ne pasa cu adevarat de semeni. Plangi si rade si rabda si iubeste, romane, iubeste iarna asta sfanta care se coboara intre noi.
"E sarbatoare si e joc in casa ta acum, dar nu uita, cand esti voios, romane, sa fii bun."
Fripturile sfaraie. Colindatorii ne bucura casele si ne doresc fericire. Neconditionat. Zapada curge agale peste lume si sclipeste inimilor calde. Sclipeste nestemat, pe fub felinare.
"Impodobeste, mama, bradul si nu te intrista..."
In zi de Craciun, lumea se gateste si se aprinde. Se paseste incet si la brat. Se iubeste mult. Primim oaspeti in case si in suflet, omenim si radem si mai ciocnim un pahar.
"Ninge peste primarie, fulgii canta-n cor din nou. Iarna ne aduce iarasi noaptea de Craciun cadou..."
Orasul licareste si incalzeste priviri. Miroase a copt si a rachiu. Lumea se saruta si uita si iarta. Se canta si se iubeste. Lume de poveste.
"Noapte de vis, timp preasfant, toate rad pe pamant..."
Lemnele trosnesc si omul e bun. Se aprind lumanari si se mananca in tihna. In case e bucurie si pe strada sunt vise. Anul asteapta sa se incheie, ostenit si lenes si multumit. E liniste in suflete si zarva in case. Si lumea toata se saluta cu urari.
"Ninge dezmatat si tandru pe aleea cu castani si ninsoarea-i o colinda. Sanatate! La multi ani!"


Tu, Nichita... (de Mircea Cărtărescu)
     media: 0.00 din 0 voturi

24.11.06
17:16
Când am stat prima dată faţă-n faţă cu Nichita Stănescu (mă simţeam de parcă aş fi stat la masă cu Eminescu sau cu Baudelaire) eram la restaurantul Uniunii Scriitorilor cu prietenul meu Traian T. Coşovei. Am fost atunci atât de intimidat de ochii albaştri, foarte depărtaţi, ai lui Nichita, încât vreo jumătate de oră n-am putut scoate o vorbă, lucru pe care el l-a luat drept o tăcere ostilă.

"Bătrâne, gata!" mi-a spus până la urmă. "Ai dreptate, sunt cel mai prost poet din lume. Dar hai să stăm de vorbă, totuşi, şi să ciocnim un pahar ca doi prieteni." "Dar dimpotrivă", i-am răspuns, "am tăcut fiindcă vă respect prea mult..." "Haide, lasă-l pe vă şi pe dumneavoastră. Zi-mi tu, bătrâne!" "Iertaţi-mă, dar nu pot..." Atunci Nichita s-a uitat la mine mai atent. "Ascultă, tu eşti credincios?" "Da, bineînţeles." "Şi te rogi câteodată lui Dumnezeu?" "Da, uneori." "Şi cum îi spui lui Dumnezeu când te rogi, Tu, Doamne, sau Dumneavoastră, Doamne?" "Tu", i-am răspuns zâmbind, pentru că mi-am dat seama brusc ce vroia să spună. "Şi-atunci, dacă lui Dumnezeu îi spui tu, mie de ce-mi zici dumneavoastră? Hai, bătrâne, zi-mi Nichita, şi să fim sănătoşi..."

De-atunci, în puţinele momente în care ne-am mai văzut, m-am străduit să-i spun pe nume: tu, Nichita.


Curve cu batic
     media: 0.00 din 0 voturi

23.11.06
15:30

Fariseii au trăit printre noi dintotdeauna. Ne-au povestit cu nesimţire cât sunt de pocăiţi şi milostivi, au făcut mătănii în tot felul de ipostaze şi au dat pomelnice în gura mare. Faceţi o excursie, într-o joi noapte, la biserica de la Giurgeni. O să-i vedeţi acolo, aliniaţi şi adormiţi, dar copleşiţi de chestiunea măreaţă pe care o înfăptuiesc, pe toţi fariseii oraşului. Dar, despre Giurgeni, altă dată.

Să vorbim însă despre “muierea cu batic pe cap”. E scorpia care vă muşcă de fund la fiecare pas, dar care e pioasă în fiecare duminică. Şi ce-mi mai place să fiu bârfită cu citate biblice! Doamnele îşi pun rochia de sărbătoare, înlocuiesc, în cel mai bun caz, năframa aia hâdă cu o pălărie (care, evident, le va incomoda când să pupe icoane, dar ce mai contează când trebuie să fii mai trendy ca vecina sau colega) şi uite-aşa se strâng, în naos, câte 4-5, şi pun oraşul la cale, în timpul sfeştaniei. Mi se pare normal. Ce alt motiv mai bun ar putea avea cineva pentru a se duce la biserică?

Sunt şi unele femei, cu batic mai fin şi lăsat mai pe spate, care vin la biserică pe princiupiul “just in case”. Nu cred neapărat că le-ar ajuta la ceva, dar dacă există totuşi un dumnezeu? Nu trebuie să fii pregătit? (Bine, nu vreau să vorbesc despre “doamnele” care înţeleg să meargă printre icoane ca pe podium, într-o prezentare de modă, cu scopul precis de a-şi auzi numele şoptit de muierile de la paragraful anterior. Mi-e prea silă.)

Şi nu mă înţelegeţi greşit. Nu sunt bisericoasă iar dumnezeul creştin nu mă preocupă. Deloc. Dar muierea-fariseu mă afectează în mod direct. Nu mă cunoaşte, dar îmi spurcă fiecare mişcare. De la muierile cu batic ale oraşului am aflat că m-am măritat de zeci de ori, am zeci de copii şi totuşi m-am culcat cu toţi bărbaţii ale căror nume puteau să-l pronunţe. Sunt o blondă proastă şi o copchilă parvenită. Nimic din ce-am făcut nu mi se datorează şi nimic din ce-o să fac nu poate fi destul de măreţ.

Ei bine, doamnelor, acum, în prag de sărbători, vă urez tot binele din lume şi promit să vă furnizez, în continuare, tot felul de subiecte despre care puteţi mânca rahat în continuare. Şi muşca-m-aţi de fund fericite!BORAT
     media: 0.00 din 0 voturi

22.11.06
12:49

Americanii şi-au băgat piciorul în România mai recent. De fapt englezii. Mă refer la filmul BORAT, cu Sacha Baron Cohen , cunoscut de mulţi dintre noi drept Ali G. E un film-eveniment. Un fel de coproducţie hilară între toate organizaţiile discriminatoare, filmul e un compendiu de rasism, de homofobie şi de hollywoodianism. Daily Mail scria că e cel mai incorect politic film de la legalizarea votului universal încoace.”


Actorul-producător a ales să filmeze în România parte din ultimul său film de lung metraj: " Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan ". România pentru că, spune el, are sate mai sarace şi mai amuzante decât Kazakhstanul însuşi. Borat a filmat în satul Glod, Jud. Dâmboviţa. Un sat de ţigani. Dar ţigani din ăia cinstiţi. Pentru că, dacă nu erau cinstiţi, nu erau rupţi de foame, aşa cum îi vedem în film... Au fost plătiţi cu 150 de mii de lei fiecare... O sută cincizeci de mii de lei. Jenant, ţinând cont că filmul a adus un profit de 27 de milioane de lire sterline, nu dolari ci lire sterline, în prima săptămână.

Povestea nu e nouă. Mai interesant e ce se petrecea la filmări. (Bine, poate şi mai interesant e faptul că glodenii l-au dat în judecată pe Baron Cohen , încercând să obţină cât de mult se poate de pe urma singurului lucru notabil care s-a petrecut în satul de lângă Pietroasa. El se apără, declarând că le-a mai dat, drept răsplată pentru roluri, câte un porc. Mamă, în ce ţară m-ai născut!) Borat nu a locuit în sat. Pe timpul filmărilor, el făcea naveta din Sinaia, călătorea 400 de ani înapoi în timp şi, ajuns în Glod, făcea tot felul de chestii ciudate, cum ar fi să le bage oamenilor vacile în casă sau să pună copiii să pozeze cu mitraliere în mână. L-a pus în soundtrack pe Ştefan de la Bărbuleşti şi singurul salariat din sat e prezentat în film drept “violatorul satului”. Casele de chirpici, muşamaua şi mileurile noastre îi distrează acum teribil pe americani. Borat are covor pe perete şi mozoleşte ţigăncile. „Uite, asta e sor’mea, Natalia, e prostituata naţională nr. 4a Kazakhstanului“, spune el. Apoi, urcat într-o Dacie veche, înhamă la şa câţiva puradei, care-l tractează prin sat. Dar, zice el, aşa e viaţa în Kazahstan... Niciodată nu pomenşte în film că decorurile ar fi româneşti, problema lui e ţara din Asia, ţara lui Nazarbajev, deşi acompaniamentul muzical e asigurat de manele, iar kazacii vorbesc o română cu accent de Dâmboviţa.

În schimb, autorităţile din Kazahstan au făcut un scandal uriaş şi au interzis filmul în cinematografele lor. S-au revoltat pentru felul în care se vorbeşte în film despre kazaci. Borat zice: „Noi, in Kazahstan, bem pişat de cal“. Guvernul din Kazahstan reacţionează ca ars, după logica guvernelor autoritare, aşa că a doua zi cumpără spaţiu publicitar de patru pagini color în prestigiosul „ The New York Times “, numai pentru a infirma povestea cu calul... Românii nu s-au revoltat.

Filmul se vrea, până la urmă, un protest la adresa clişeelor rasiste, homofobe sau religioase. Exagerând se produce schisma. Kazahstanul a fost ales de producători din mai multe motive. Statul e disputat de Rusia, SUA si China, dar si-a gasit naşul într-un personaj obscur. Mizând pe reacţiile autoritare şi lipsite de tact în comunicarea cu lumea liberă, producătorii lui „Borat“ îi provoacă pe cei din Kazahstan. Şi provocarea place. Vinde. Pe români nu-I provoacă nimeni. Încă.Băi ţărane!
     media: 4.33 din 3 voturi

21.11.06
17:22

Poate o să-mi dai dreptate dacă spun că românii sunt un popor de ţărani. Dar dacă spun, băi românule, că eşti un ţăran, se prea poate să te simţi ofensat. Aşa suntem noi, refuzăm să ne identificăm cu personajul colectiv, dar, în particular, capra personală e întotdeauna mai specială decât a vecinului. Şi “Eşti un prost!” sună mai bine decât „Sunt un prost!”.

Să luăm, spre exemplu, activităţile tale pe luna în curs. Ai văzut vreodată cum se taie porcul? Ai participat vreodată la manufacturarea cârnaţilor? Ai frământat vreodată cozonaci? Bunicul avea cazan de ţuică şi bunica făcea turtă cu julfă? Ştii ce înseamnă ţuhal, jintiţă, poverlă, chişcă sau pârdalnic? Ştiu că măcar una e afirmativă. Atunci de ce te superi când spun că eşti ţăran?

Poate crezi că nu folosesc termenul în sensul lui propriu. Atunci eşti un ţăran figurativ (şi, oricât de mult mi-ar plăcea, asta nu înseamnă ţăran cu figuri”).

Poate exagerez, poate nu mă crezi, dar, oricât ai ascunde-o, eşti român. De ce aştepţi Crăciunul? 1. Pentru că mănânci de crăpi. 2. Pentru că bei de crăpi. 3. Pentru că-ţi iei ţoale de crapă ceilalţi. 4. Pentru că aşa te-a învăţat mama. Aşteptăm Crăciunul ca un popor de nehaliţi ce suntem, cu şoriciul pe obraz şi cu sarmaua în gât.

Aşteptăm Revelionul ca să mâncăm o noapte întreagă. Aşteptăm un an întreg o ghiftuială. Şi muncim un an întreg ca să fim, pentru o noapte, şi mai ţărani decat cei de lângă noi. Câţi români se mai gândesc, de Revelion, dacă au făcut vreun rahat în anul care trece? Câţi români îşi propun, în noaptea de Revelion , să facă un rahat şi mai mare în anul care vine?

Şi simplul fapt că eşti fericit, băi ţărane, în ignoranţa ta, mă face să cred că am dreptate.Noul cod rutier (de pe rdf.ro)
     media: 0.00 din 0 voturi

20.11.06
22:46

Noul cod rutier


Bun venit in Romania


Fa plinul pentru ca la drumuri proaste ai nevoie de o benzina proasta


Te asteapta o calatorie fascinanta


pe drumuri pitoresti


cu circulatie in ambele sensuri, nu plictisitoare ca pe autostrada,


cateodata chiar pe o singura banda,


pentru ca la noi se lucreaza, ... nu ca in Vest.


S-ar putea sa ti se para ca esti putin pe muchie


printre pericole ce apar de nicaieri,


unele imprevizibile,


altele agasante,


altele chiar hilare,


coborate de prin manualele de istorie.


Dar trebuie sa intelegi ca romanii sunt un popor zglobiu


al carui drum spre casa trece deseori prin crasma


pentru ca aici la noi, speranta moare ultima.


Fa un popas cand ajungi in munti


si savureaza o poshirca de cafea


sau o pizza cu gust indoielnic,


iar daca esti mai inalt decat gunoaiele din jur,


contempleaza casutele de vacanta ale umililor demnitari.


Nu te lua dupa aparente, semnele nu sunt ceea ce par


vei constata des acest lucru


si strecurandu-te printre sau pe sub camioane


tine cont ca IQ-ul soferului scade pe masura ce greutatea vehicolului creste.


Asa ca fii un bun roman si intra in hora


si saluta-i pe cei pe langa care treci


iar daca esti abordat de vreun absolvent de gimnaziu


nu te lua dupa ce-ti spune


ci strecoara-i o mica atentie si mergi mai departe.


Ajuns pe marile artere ale oraselor


lasa masina unde vrei


caci cineva ti-o va parca intr-un loc mai sigur.


Daca n-ai noroc sa prinzi un festival mai amplu, cum ar fi o mineriada,


te poti delecta cu "companie" la preturi ce sfideaza concurenta;


oferta e suficient de variata pentru toate gusturile.


Si nu uita sa fii darnic cu tiganii


si aurolacii


pentru ca ei iti pot oferi un sejur


intr-unul dintre cele mai tari hoteluri din lumea a 3-a.UNIREA la trecut
     media: 0.00 din 0 voturi

18.11.06
16:38
(de pe igu.ro)

Din vremea când mall-ul era Magazin Universal. Ce layout, ce concept, cât rafinament...


Pun laba pe tărâmurile roşii, copiii mei vor avea ce să îmbuce
     media: 0.00 din 0 voturi

18.11.06
16:35

La frizerie, naşa spurca un spânzurat. Cu nimic mai prejos, mă pregăteam să lăţesc zigomatocul unei strâmbe. Mă apropiasem deja de chiştoc, tocmai când îmi trimisese Ciumă pe una din blondele lui găunoase de la 5. Zis şi făcut, o chem pe nume şi îi amplasez kentanul sub mansardă. Tremură prelung. O să facă deci pui şi o să umple şi ea palierul ăsta obosit. Anamneze nu mai servesc din anul lui Copcă, aşa că o las lată, să se mângâie cu gelul meu pe simfiză şi să-mi soarbă fiecare tulei de mizantrop răpănos.

Se făcea, nene, că operam un pateu. Tot săpând, de sus în jos, după ce îi amplasasem un cur peste splină, îi mai căutam doar chinezul pescar, singurul pe care nu-l putuse degrada în labferment. Şi cum îi storceam eu acolo unghiurile şi scufiţa roşie... i-am rătăcit şi un metru de maţ, pe lângă compresa şi brancardierul de adineaori. Prost expresat, ludic şi prost. Deci complex. Deschid uns, cos uns. Mai scot, mai scot. O zi de om, plus sau minus. Dar mi-a murit abia acum.

Ce scârbă mi-e de mine, ca de sudoare. Au venit iar antigenii de la ştiri, gata să-mi ceară mie, tocmai mie, scuipaţi în malpraxis şi nici măcar ai mei. Trei. Una e ciunta lui Vodă, comatoasă din cretacic după o adormire nerumegată. A doua e moxa de pe etaj, care îşi descususe în sari ungherul pentru plicuit. Curat murdar. A treia e doar recuzata de la animare, dormită în lepră şi sculată cu un ftizic. Complexat şi plin de jale, mai trag un kentan lângă clanţa asta dintre mine şi cariile cu microfon. Până să plece, îi mai fumeg găunoasei despre hidrops şi porcării pe care nu le pricepe. Oricum nu te mai împuiezi, păpuşe, lua-ţi-aş kentanul la mână. La drept vorbind, prefer glumeţii fără emiţător. Au laba mai lungă şi mai lată. Să îmbucă şi gurile mele de acasă. Mă mai doare numai de episcopie.Partidul tău
     media: 0.00 din 0 voturi

17.11.06
17:26

Partidul e în toate şi-n toate e partidul...

Am învăţat să trăim în umbra lui, l-am perceput de fapt dintotdeauna ca pe o entitate superioară păturii muritorilor de rând şi ne-am obişnuit să înghiţim în sec, pentru că altfel nu se poate.

L-am numit în multe feluri. PCR, PSD, PD, PNL şi tată şi mamă, dar bizar şi grotesc l-am numit numai sub plapumă. N-o să ştim niciodată cine sunt păpuşarii, dar spectacolul ne ţine români. Ne face să urlăm, să înjurăm, să credem că ştim, să comentăm şi să uităm de noi. Ne ţine ocupaţi şi, din patru în patru ani, ne schimbă marionetele.

Tu ce mai faci, române? Ştii ce face primarul, unde ne sunt senatorii şi pe unde a mai fost preşedintele. Ştii cine mai cumpără, cine mai pierde, cine mai construieşte şi cine-şi mai arată nurii. Dar tu, om mărunt, tu mai ştii cum mai eşti? Ce mai speri pentru tine? Pentru ce te trezeşti dimineaţa? Nu-mi spune ce-ai mâncat, ce-ai mai văzut la televizor şi ce mai spun colegii tai... Spune-mi despre tine.

Să vorbim despre noi! Să ne facem noi partidul nostru, să ne scoatem visele la plimbare şi să nu ne mai pese care pesedist are vila mai grasă. Să nu-i băgăm în puşcării (chiar dacă ar merita), să nu le golim buzunarele (chiar dacă ar trebui), să nu-i mai facem zei şi să nu-i mai lăsăm să ne intre prin vene.

Şi poate, în curând, tiranul modern n-o să mai fie personaj colectiv.Saituri bune cu nume proaste
     media: 5.00 din 1 vot

17.11.06
17:07
"Cele mai nepotrivite nume de domenii

Portalul nextwebgen.com a publicat, recent, un clasament al celor mai “nepotrivite” nume de
domenii alese de proprietari pentru propriile site-uri. De multe ori, numele ales este format din
mai multe cuvinte, care, combinate, suna cu totul si cu totul altfel.

Aceasta se poate intimpla si pentru companii care isi desfasoara activitatea monotona,
dar care nu s-au gandit prea mult la numele domeniului.

Site-ul ‘Who Represents’ ofera posibilitatea sa gasesti numele unui agent care reprezinta
o vedeta. Domeniul este www.whorepresents.com . Whore e un cuvant “celebru”, presents e usor
de tradus.

Experts Exchange, un site unde programatorii pot schimba sfaturi, pareri
www.expertsexchange.com.

Cauti un stilou? Incearca pe Insula Stiloului, la www.penisland.net

Ai nevoie de un terapist? Incearca pe “gasitorul” de terapisti, la www.therapistfinder.com .

Daca ai nevoie de un generator de putere, mai ales de unul italian, cauta la
www.powergenitalia.com . Site-ul e “under construction”, cine stie, poate schimba “genitalul”.

Bine ati venit la prima Biserica Metodista din localitatea Cumming, Georgia, adica la
www.cummingfirst.com.

Un alt site arata, bineinteles, mintea designerilor: www.speedofart.com.

Daca vrei sa afli ceva despre IP-ul calculatorului, te duci la ipanywhere.com.

Vrei o vacanta la Lacul Tahoe? Ai detalii la www.gotahoe.com ."


Sursa: Mediafax


Femeia anului – pastelată şi diafană
     media: 0.00 din 0 voturi

17.11.06
13:48

Trend, lifestyle, fancy… Cuvinte grele si nesabuit de putin exploatate. Femeia poate fi cat se poate de trendy, chiar fara a parasi nici o clipa Romanul si mentalitatile lui.

Ce inseamna 2006? O reintoarcere de la rock si gipsy la diafan si prafuit, un retro de anii ’50-’70. Femeia apare puternica, independenta si eleganta, iar stilul 2006 ii permite o mai multa mobilitate in a-si contura un stil personal. Se renunta la brose, pene, siraguri nesfarsite de margele si bratari etno. Vom pune deci la pastrare aproape tot ce am cumparat in ultimii doi ani si vom scoate din raft ce mai ramane. Vom purta culori si texturi diafane, bumbac, matase, sifon, dantela in nuante de crem, roz pal, bleu deschis, piersica, galben palid, toate contrastand doar cu piesele in negru clasic.

Un astfel de stil, feminin si diafan, e usor de obtinut. Ca achizitii, e nevoie doar sa avem o poseta noua, supradimensionata, de foarte buna calitate (preferabil piele neagra si catarame). O vom asorta croielilor clasice pe care le gasim prin dulap, suprapuse cat mai ingenios, pantofilor de acum 10 ani, cu varf rotunjit, toc ascutit si bareta pe glezna, si mai ales centurilor late sau esarfelor pe care le vom purta peste bluza.

Coafurile acestui sezon sunt naturale, buclate (se renunta la placile pentru netezire) si lejere. Vedeta sezonului este coada de cal, iar culorile, la fel de naturale, presupun cel putin 3 nuante suprapuse in mese. Machiajul este bine definit, dar in culorile pielii si pasteluri usoare. Singura nota de culoare, permisa pentru buzele pline si manichiura, este rosul intens.

Multumim designerilor pentru un stil 2006 deloc strict. Macar anul acesta, chiar nu e greu sa stam in tendinte. Un sfat de final, totusi: inainte de orice investitie vestimentara, nu uitati sa colindati cateva magazine. Daca respectivul produs se regaseste in cel putin trei locuri, renuntati la el. Sansele sunt destul de mari ca vecinele, colegele si prietenele sa aiba aceleasi gusturi.

Pana data viitoare, cand poate vom vorbi despre accesoriile si imprimeurile lui 2006, va sarut diafan.Maical Gecson vrem să ştii/ Că şi noi suntem copii!
     media: 5.00 din 5 voturi

16.11.06
22:42
Maical iz alaiv end chichin!!! L-a gasit ZOSO...


Suicide notes
     media: 0.00 din 0 voturi

16.11.06
20:39
And so I leave this world, where the heart must either break or turn to lead.
Suicide note.
~~ Nicolas-Sebastien Chamfort, French writer, d. 1794

Frances and Courtney, I'll be at your altar. Please keep going Courtney, for Frances for her life will be so much happier without me. I LOVE YOU. I LOVE YOU.
Suicide note.
~~ Kurt Cobain, musician, d.
April 8, 1994

Goodbye, everybody!
Last words as he jumped off the cruise ship "
Orizaba." (His body was never found.)
~~ Hart Crane, poet, d.
April 27, 1932

To my friends: My work is done. Why wait?
Suicide note.
~~ George Eastman, inventor, d.
March 14, 1932

Goodbye, my friend, goodbye
My love, you are in my heart.
It was preordained we should part
And be reunited by and by.
Goodbye: no handshake to endure.
Let's have no sadness -- furrowed brow.
There's nothing new in dying now
Though living is no newer.
Written in his own blood, and given to a friend the day before he hanged himself.
~~ Sergei Esenin, Russian poet, d.
Dec. 28, 1925

When all usefulness is over, when one is assured of an unavoidable and imminent death, it is the simplest of human rights to choose a quick and easy death in place of a slow and horrible one.
Suicide note.
~~ Charlotte Perkins Gilman, writer, d.
August 17, 1935
( As an advocate for the right-to-die, Gilman committed suicide on
August 17, 1935 by taking an overdose of chloroform. She "chose chloroform over cancer.")

Lets see if this will do it.
Accidental suicide as he shot himself with a blank-loaded pistol on the set of TV spy show "Cover Up." The concussion forced a chunk of his skull into his brain; he died six days later.
~~ Jon Erik Hexum, actor, d.
October 18, 1984

All fled--all done, so lift me on the pyre;
The feast is over, and the lamps expire.
Suicide note.
~~ Robert E. Howard, writer, d. June 11, 1936

And now, in keeping with Channel 40's policy of always bringing you the latest in blood and guts, in living color, you're about to see another first - an attempted suicide.
Shot herself during broadcast.
~~ Chris Chubbuck, newscaster, d.
July 15, 1974

Don't worry, it's not loaded.
Suicide playing Russian roulette.
~~ Terry Kath, rock musician, d.
January 23, 1978

They tried to get me - I got them first!
Suicide by drinking Lysol.
~~ Vachel Lindsay, poet, d.
December 4, 1931

I must end it. There's no hope left. I'll be at peace. No one had anything to do with this. My decision totally.
Suicide note.
~~ Freddie Prinze, comedian, d.
January 29, 1977

Dear World, I am leaving you because I am bored. I feel I have lived long enough. I am leaving you with your worries in this sweet cesspool - good luck.
Suicide note.
~~ George Sanders, British actor, d. April 25, 1972

When I am dead, and over me bright April
Shakes out her rain drenched hair,
Tho you should lean above me broken hearted,
I shall not care.
For I shall have peace.
As leafey trees are peaceful
When rain bends down the bough.
And I shall be more silent and cold hearted
Than you are now.
Suicide note to her lover who left her.
~~ Sara Teasdale, poet, d. 1933

To Harald, may God forgive you and forgive me too but I prefer to take my life away and our baby's before I bring him with shame or killing him, Lupe.
Suicide note.
~~ Lupe Velez, actress, d.
December 13, 1944

The future is just old age and illness and pain.... I must have peace and this is the only way.
Suicide note.
~~ James Whale, film director, d.
May 29, 1957

I don't believe that people should take their own lives without deep and thoughtful reflection over a considerable period of time.
Suicide note.
~~ Wendy O. Williams, punk rock performer, d.
April 6, 1998

I feel certain that I'm going mad again. I feel we can't go thru another of those terrible times. And I shan't recover this time. I begin to hear voices
Suicide note
~~ Virginia Woolf, author, d.
March 28, 1941


Ghid notarial public
     media: 5.00 din 1 vot

16.11.06
01:05
 1. Încercaţi, pe cât posibil, să nu aveţi treabă cu notarii. Opţiunile sunt crâncene, timpul pierdut o să vă lase laţi, taxele or să vă lase goi. Să vă aducem aminte cât vă costă o ştampilă? Şi, dacă tot plătiţi, să vă aducem aminte ce înseamnă a fi umilit? Pentru noi toţi, sclavi ai notarilor publici, regula 1 e lege.
 2. Dacă e musai să vă legiferaţi, cel mai probabil veţi ajunge la biroul doamnei Tănase. Nu disperaţi , alternativele pot fi chiar mai sumbre.
 3. Dacă idendificaţi finalul cozii undeva aproape de Roman Vodă, nu intraţi în panică. Da, staţi la coada corectă. Puteţi încerca să mituiţi colegii de suferinţă pentru un loc mai avansat, poate reuşiţi să vă stabiliţi chiar aproape de scări, unde chinul se diminuează prin spenanţa ştampilării proxime. Evident, buna dispoziţie dispare brusc, după prag. De înţeles, de altfel, biroul notarial nu este destul de profitabil pentru achiziţionarea unui sistem de aer condiţionat care să facă faţă puhoiului de „italieni” care îi trec pragul.
 4. Deşi epuizaţi de peripeţiile aşteptării, încercaţi să o trataţi cum se cuvine pe doamna secretară. Oricât de dificil ar părea, nefiind o persoană în graţiile căreia se poate intra prea uşor, doamna este de fapt poarta intrării în circuit. Problemele se pot rezolva pe loc sau în câteva zile. Este, deci, o chestiune umanistă.
 5. Puneţi-va din timp toate documentele şi consumabilele în ordine. Păstraţi-vă calmul, zâmbetul pe buze şi banii la îndemână. Orice scăpare vă poate costa o amânare sau chiar un şut în dos. Cu doamna T nu ne jucăm. Da, la prima vedere e puţin depăşită de democraţie, dar e doamna de fier a ştampilelor, şefa notariatelor, de când s-au inventat actele şi în urbea noastră. Mulţi dintre noi opream salam şi unt pe uşa din spate a alimentarei pe vremea când doamna T se lupta în telefoane şi semnături cu şacalii de la capitală. Aşa că, puţin respect, vă rog, şi, umili, nu irosiţi timpul unui monstru sacru!
 6. Inevitabil şi nu din vina expresă a doamnei T, operaţiunea vă va costa usturător de mult. Aţi fi avut posibilitatea ca, în avans, să obţineţi, prin metode specifice, o consiliere întru simplificarea formelor şi un calcul minim al taxelor, la grilă sau nu. Dacă, totuşi, aţi preferat să fiţi corecţi şi sinceri în toate privinţele, încercaţi să înjuraţi doar în gând. Nu se ştie cât de curând veţi mai fi nevoiţi să-i călcaţi pragul. Iar doamna T nu uită niciodată.
 7. Gata, de data asta aţi scăpat. Strângeţi bine foile în dosar şi fugiţi, măcar pentru a vă elibera de toate câte aţi înghiţit astăzi. Democraţia e complicată, dar poate faptul că, în domeniul notarial, mai nimic nu s-a schimbat în ultimii 20 de ani vă mai linişteşte puţin. Aveţi însă noroc că doamna T vă rezolvă întotdeauna situaţia.
 8. Nu putem să nu-l felicităm, pe această cale, pe domnul Tănase, acest prinţ consort al doamnei Uniunii Notarilor Publici, acest personaj tenace al ştampiluirilor cu tâlc. Ani buni, dumnealui a avut o misiune pe care noi, muritorii de rând, o vedem ca pe o epopee de curaj, dragoste şi cumpătare: doamna T ca soţie, iubită, parteneră şi prietenă. Cu multă admiraţie, OK îl salută pe unul din adevăraţii gentlemani ai Romanului.
 9. Tot acum rămâne să-l felicităm şi pe domnul Tănase junior, tânărul Adrian, prototipul notarului tânăr dar bine instruit şi convins că poate schimba ceva în breasla lui. Nu spunem vorbe mari, OK îl premiază pentru ceea ce este şi face acum. Vă recomandăm totodată, dragii noştri cititori, un notar demn de numele şi titulatura sa, un om care ştie să vă răspundă doleanţelor cu promptitudine şi profesionalism. Fără a-l complimenta gratuit, îl oferim drept exemplu tuturor tinerilor romaşcani, îndeosebi studenţilor în drept sau ştiinţe juridice. Tot înainte, Adi! Dar promitem să fim cu ochii pe tine. Măcar ca să vedem de câte ori îţi mai schimbi decapotabila anul acesta.
 10. La final, pentru o concluzie apreciativă, îi mulţumim doamnei notar Tănase pentru că nu ne-a lăsat vieţile nelegiferate, pentru că ne cunoaşte litigiile preistorice şi cele mai ascunse bucăţi de hârtie. Dacă vi s-a părut că am fost ironici, ne cerem scuze. Ave Caesar, morituri te salutant!


Poveşti din groapă (Sau “Fraierii n-au loc la Hera�?)
     media: 5.00 din 2 voturi

15.11.06
19:54

A fost odată un orăşel fără baruri. Plângeau băieţaşii, purtându-şi şmenurile pe străzi, plângeau şi fetiţele, cu decolteurile neadmirate. Şi tot în vremea aceea s-au găsit cei trei prinţi ai gropii, fraţii Chelioşi, cei cu nume de vânt, care să clădească o aşezare de acest fel, una cum nu se mai văzuse până atunci.

La scurtă vreme, uşile li s-au deschis. Canapele moi pentru fetiţe cuminţi, biliard pentru masculi, mai apoi aparate pentru masochişti, multă cafea şi bere pentru fumători şi câte un suc la trei ore pentru liceeni. Romanul jubila, banul curgea înspre fraţii cu vânt în pupa.

Timpul a trecut, şmenurile s-au înmulţit, dar Hera era tot mai mare şi mai plină. Hera a devenit clubul emblemă al oraşului. Dacă nu umblai prin Hera, nu existai. Evident, erai cineva numai dacă ajungeai bine văzut în clubul din groapă. Nu putea oricine să intre acolo şi, fiindcă am ajuns aici, să vorbim şi despre intrarea cu tâlc. Strategic, mesele sunt amplasate pentru vizibilitate maximă. Intri cu teamă, ştii ce te aşteaptă dar nu ştii cine te mai înjură azi. Când intri, eşti orb. Doamne fereşte să te împiedici, e minutul tău de glorie, minutul în care sute de ochi, toţi cunoscuţi, văd ce ai pe tine şi cât eşti de bazat. Se rememorează pasaje din trecutul tău, în timpul în care intri în toate separeurile, mândru şi emoţionat. Nu cauţi pe nimeni, e doar minutul tău de paradă. Zâmbeşti cunoscuţilor, ca unor fotografi, faci câte o piruetă prea-exersată şi te întorci. Dacă te ţine, revii. Dacă nu, rămâi doar un papagal trait în ladă. Dacă ai noroc, te combini şi tu la ceva fin. Dacă nu, continui să o arzi fals.

Pentru intrarea în Hera nu există o vârstă propice, îţi trebuie doar un nume sonor sau ceva calităţi remarcabile. E un club atât de elitist, încât doare să rămâi pe dinafară. Iar fraţii vântului jubilează.

Mai târziu, vorbim deja de epoca pizza. Eram printr-a zecea când lumea s-a schimbat. Romanul a învăţat repede ce înseamnă PFS sau Extravagance, iar mesele de biliard şi aparatele au disparut treptat, o dată cu moda. N-a mai contat decât rebrandingul, dar afacerile n-au murit. Romanul are de atunci iz de ketchup şi euroi. Iar papagalii tot prin alte crâşme se-nvârteau.

Ca să zic aşa, am schimbat abil registrul. Nu pot nici să vorbesc despre Hera fără să mă umplu de fiţe şi figuri, de jargon şi de parfumuri tari, de ochi pe haine şi bijuterii scumpe, de ţigări înecăcioase şi zâmbete cu substrat. La Hera, lumea se învârte.

Totul e clar şi bătut în cuie. Un singur lucru mă mai întreb: în ce or fi călcat fraţii Chelioşi, când au fost şi ei mici, de tocmai ei s-au pricopsit cu singura combinaţie prosperă şi perenă din întreaga groapă? De-a lungul timpului, diverse personaje nepurtatoare de prea mult păr au încercat să întreprindă nimic din care să curgă bani în groapă. Greu, nene. Templu de scos bani numai tovarăsii Vântu au clădit.

Sănătoşi să fie şi lăudate le fie cheliile în veci. Ne vedem deseară, tot la Hera. (Trebuia să spun şi asta, ca să ştiţi cu toţii că şi eu umblu prin Hera. Sunt mare, frate!) Ar trebui să ne sfârşim prin trăitul în fericire până la adânci bătrâneţi, dar hai s-o facem apoteotic. Hai, toţi în cor: pizza..... HERAAAA!!!Vreau să mă fac Monica Gabor!
     media: 5.00 din 1 vot

14.11.06
11:03

„M de la fericire şi I de la bani.”

Andrei Gheorghe


Celebritatea, vorba lui Moromete, devine dupa facultăţi. Aşa-mi spun şi toti depăşiţii ăştia de m-au crescut. Mda, mai da-i in bacalaureatul mamii lor! Mă incui in camera, să mai fac trei sute de abdomene, mai chiulesc de la pregă să-mi mai fac un gomaj... Vrei sa fii irinelul meu?


Cine mai are nevoie de o diplomă, când toate ştampilele astea „după” foaie nu-mi folosesc decât ca să le arăt primitivilor ăstora că sunt majoră şi, deci, ne giugiulim legal... Stau cât pot de mult în locuri vizibile la europeana, să mă stropească vreun iri cu dosul rollsului, să mă ia apoi în canapeluţele lui de piele fină, să ma pişte cu un strop de şampanie şi sa ma şteargă cu mătase de glodul de pe fustiţă. De acolo, mă descurc eu. Am văzut-o şi pe Moni, zâmbeşte tâmp, se mişca lent, scoate limbuţa des, e o comoară. Dar am şi eu expertiza mea...


Voi o ardeţi fals în continuare, eu mă duc la shopping la Milano, clipesc la Teo şi la Ciao, mă crucesc în ce religie trebuie, îmi mângâi perlele şi caşmirul si poşetuţa Prada B, mirosi-mi-aţi Chanel 5ul ! Ah, iubiţel, cumpără-mă, călătoreşte-mă, fă-mă vedetă şi te fac cum vrei. Ah, iri mic şi moron, lasă-mă să fiu moldoveanca ta naivă, să mă îmbăt cu ciocolată elveţiană şi cu sos de calmar, să dau din lombară pe muzică tare, să-mi flutur pletele îmbălsămate din decapotabila mea cea nouă, să ţopăi pe tocurile mele de la Dior, ca să-ţi văd de sus numai chelia strălucitoare şi burta de milionar expirat, ca să nu uit nici un moment cât de mult te iubesc! Tot Moni ne spunea un lucru mare: cand dai de un bărbat ca Iri, cum ai putea să nu-l iubeşti?


Şi dacă nu-şi arată colţii nici un iri, doar n-o să rămân eu asistenta vreunui patron de la Moldova. O să plec şi eu ca toate prietenele mele, să fac ce ştiu eu mai bine, prin Japonia sau Cipru, sau mai bine în Dubai. Mamă, câţi irinei or fi şi prin emirate... Dar n-o să rămân acolo. Nu... O să mă întorc, să mă fac prinţesă, o să mă întorc ca să aibă cine mă bârfi, cine mă detesta, cine mă invidia, cine mă citi, adică cine mă respecta. Să moară toate demodatele astea de ciudă, cu facultăţile lor cu tot. Şi să moară şi Monica asta proastă, care n-are nici un coco dacă o lasă impotentul ăla. Eu sunt tare, sunt bună, sunt versată şi o să crape Hera şi Interul şi Nambăr-Oanul când o să-mi scot ochelarii Gucci de peste ochii mei lentilaţi şi...


... hai pa, ratatelor. Am plecat să-nvăţ a face un pat cald!


(ar mai fi de spus că am scris articolaşul ăsta prin aprilie, când multe chestii juicy încă nu se întâmplaseră)


Technorati
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
19:40
Technorati Profile


Omul e un animal social care îşi urăşte vecinii
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
19:25

Într-o noapte zgubilitică de toamnă, pe când mă amuzam inexplicabil în faţa unui film prost, soneria mea a început să se exprime. Era târziu. Nu putea fi decât vecina, deranjată, ca de fiecare dată, de faptul că respir, mănânc, fac duş şi pipi.

Chiar ea. Trebuie să recunosc, era ceva mai indignată decât de obicei. Era sigură că dau un bairam. Încercam să-i explic că pentru un bairam e nevoie de oameni şi de muzică, iar ambele lipsesc cu desăvârşire din casa mea. Era sigură că dau găuri în pereţi numai ca s-o stresez pe ea. Era sigură că fac duş şi pipi noaptea ca să n-o las să se odihnească, pe ea şi pe fiica ei care "munceşte cu limbi străine”. Veşnicul „să-mi fie ruşine, moldoveancă nesimţită ce sunt”. Ruşine că nu vreau să put în somn şi că nu mă pot uita la ştiri fără sonor.

Eu nu mă cert cu toţi crispaţii. Zâmbesc şi reuşesc să închid uşa chiar în momentul în care mă ameninţă că-mi aduc poliţia în casă data viitoare când mai deschid televizorul după ora 20. Şi încă fac pipi noaptea şi nu-i răspund când bate în ţeavă pentru că trag apa.

Dar stau şi mă gândesc. Poate că din cauza vecinilor e plină ţara asta de sconcşi care put de la o poştă, cei care-ţi rup nasul, la propriu, atunci când te urci într-un mijloc de transport. Poate că de-asta toţi pereţii măreţelor blocuri ale României sunt plini de dâre de pişat, doar dacă te duci acasă te aud vecinii şi… „maică e ruşine mare”. Poate că din cauza lor am scos toată mitocănia în stradă.

Şi la urma urmei de ce l-am dat pe Ceauşescu jos? Ca să avem apă caldă non-stop, să avem televiziune non-stop, să avem curent non-stop şi pentru ca viaţa noastră să fie non-stop!

PS: Fac baie la fel ca înainte, folosesc cu încredere wc-ul de acasă, mă uit la TV şi trăiesc atât cât vreau de tare între 8 dimineaţa şi 10 seara, cu pauză de amiază de la 2 la 5…Ghid medical sănătos
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
13:15
 1. Doamne fereşte să ajungeţi la doctor! Dacă, totuşi, vă doare şi e musai, încercaţi mai întâi un ceai cald, o friptură grozavă şi un somn liniştitor. Poate aveţi noroc...
 2. Aveţi dreptate, mai devreme sau mai târziu tot la mâna lor o sa ajungeţi. Nu intraţi în panică, situaţia nu e disperată. Singurele probleme ar fi lipsa dotărilor pentru investigaţii riguroase, lipsa medicamentelor şi fondurilor pentru orice, lipsa de pregătire a cadrelor sau hai sa spunem experienţa lor limitată pe cazuri similare cu al dumneavoastră şi, cel mai important, lipsa de bun simţ care vă izbeşte încă de la intrare, mai ceva ca putoarea inevitabilă a decorului sanitar. Acum, unde aţi văzut pădure care să nu colcăie de uscături în ţara asta?
 3. Ca un prim sfat practic, încercaţi măcar să păreţi cât mai umil. Nu se cade să ridicaţi ochii din pământ, oricum habar n-aveţi ce e în neregulă şi pentru ce aţi ajuns aici. Doamnele asistente nu iartă nici o scăpare, aşa că pentru promptitudine trebuie să vă lăsaţi mâncat de sfinţi. Nu, nu mai încercaţi cu ciocolata, cafeaua sau kentanul, 5 sau 10 lei învârt lumea în spitalul zilelor noastre. Urmează, inevitabil, să fiţi anunţat mândru în faţa Maestrului de Ceremonii.
 4. Mda, situaţia revine la raportul stăpân vraci – umil muribund. Zâmbet reţinut, mâinile strânse haotic, voce în tremollo, atenţia sporită, pentru că nu se cade să cereţi repetiţia întrebării. Ceea ce se întamplă acum este anamneza, medicul încearcă deci să afle unde şi de ce e buba. Evident, nimeni nu o mai face ca la carte. Evident, mulţi nu au înţeles-o nici în facultate şi nici de atunci. La fel de evident, majoritatea pun diagnosticul la ghici. E ca şi cum, după ce ai facut o mie de ani de şcoală şi ai învăţat o mie de mii de mii de pagini cu ciudăţenii pe care le-au spus unii într-un fel tare haotic, uiţi treptat totul, ţii minte câteva zeci de cuvinte care ţi se par mai perverse şi mai hotărâtor înspăimântătoare şi îţi faci comandă pentru un halat cu buzunare destul de încăpătoare. Şi, tot evident, situaţia nu e general valabilă. Dar, fără supărare, acei câţiva nu ne plac deloc!
 5. Deja nu mai tremuraţi. Aveţi încredere în respectivul sau nu, asta se va vedea mai tarziu, cand autosugestia îsi va juca şi ea rolul curator. Să luăm mai întâi cazul doctorului Arvătescu (da, era normal să încep cu el, fiind primul nume care îi vine în minte romaşcanului când vine vorba de medici). E un om destul de misterios şi greu de înţeles, dar e un suflet mare, un profesionist desavarsit, iar numărul celor care nu au încredere în el e infim. Ştiaţi deja că îl recomandăm, aşa că n-o să insistăm. Un alt doctor pe mâna căruia mi-aş lăsa toate bolile este tot un chirurg, medicul Hârţan, unul din cei mai dedicaţi pe care Romanul i-a avut vreodată. Încrederea şi efectul Placebo sunt arme importante ale cadrului medical, mai ales în orăşelul ăsta sărman, unde ne împleticim de rahaturi prin toate dispensarele, prin policlinică şi prin spital, dar tot ni se mai taie din paturi, din fonduri.... o sa ne taie naibii şi câte o mână în curând, ca să ieşim bine la estimări şi la raport.
 6. Am tot amânat, dar am ajuns la climax: DIAGNOSTICUL. De cele mai multe ori n-o să fiţi mulţumit de ce auziţi. „O să mă duc şi la Iaşi şi la Bucureşti şi la Viena dacă e nevoie. Ce ştiu ăştia la Roman?” Din păcate, ştiu cam la fel de multe. Consultaţi, reconsultaţi, renunţaţi. Viaţa e nasoală oricum, dar nu merită să faceţi un infarct la momentul de faţă. Un medic nu trebuie să fie neapărat foarte inteligent, nu trebuie să fie foarte simpatic, de cele mai multe ori nici nu e. Dar medicul trebuie să fie întotdeauna om. Ar trebui. Aşa că uşa e intotdeauna deschisă şi pentru intrat, dar şi pentru ieşit.
 7. Acelaşi diagnostic poate fi expus în nenumărate moduri. Doctoriţa Harabagiu de la interne-ecografie o să vi-l spună ca pe un lucru simpatic, simplu oricât ar suna de urât, uşor de îndepărtat şi niciodată de unul singur. La ieşirea din cabinet veţi fi, desigur, convins că va fi acolo mică lângă dumneavoastră, să se lupte cu buba până o face praf. Doctoriţa Farcaş de la ginecologie o să vi-l spună ca pe un lucru banal, simplu şi nesemnificativ, eliminabil chiar înainte de a apuca să puneţi mâna pe clanţă. Doctoriţa Gheorghiu de la endocrine o să vi-l expună lung şi simpatic, ciudat şi chiar amuzant, aşa că viaţa e drăguţă chiar şi cu un diabet zaharat . Iar doctorul Firăstrău de la cardio o să vă spună fie că nu e nimic în neregulă, fie că n-o mai duceţi prea mult. Ei bine, asta nu se învaţă în nici o şcoală. Te descurci sau nu, oamenii vin sau pleacă.
 8. Da, o să vorbim desigur şi despre plic. El e de lungimi şi grosimi diferite, iar pentru acurateţe vă puteţi documenta din surse sigure sau după dimensiunea buzunarului. Nu, n-o sa mai spunem că nu e bine, că nu e normal, că n-ar trebui, mai ales că actul medical n-at trebui condiţionat de un teanc de euro. Nu. Aşa este. Aici traim. Aici ne îmbolnăvim. Şi dacă nu cântăm şi noi după aceeaşi partitură, tot aici şi murim.
 9. Dar, da, mi-ar placea să vorbim despre ce se întâmplă când diagnosticul e greşit, când te sperii de moarte că eşti muribund, când cinci medici îţi dau verdicte contradictorii sau, cel mai simpatic, când te îmbolnăveşti mai rău din cauza unei medicaţii eronate. Subiectul merită, însă, abordat la rubrica aceea unde mi se permit vatiaţiuni pe temele: mamă, morţi, cruci, ceva faună şi poate chiar genitale.
 10. Ştiu că nu am dat exemplele negative. Ştiu ca aţi observat că nu am dactilografiat prea multe nume. Îmi cer scuze medicilor care v-au tratat aşa cum meritaţi şi v-au făcut destul de sănătoşi cât să citiţi articolul de faţă. Îmi cer scuze medicilor buni şi drepţi, care îşi fac datoria faţă de noi, găunoşii, fără regrete. Despre medici infecţi pe care îi ştim cu toţii, despre cei care ne manâncă vieţile şi ne trimit să murim ca nişte câini, despre ei n-am chef să scriu prea curând.


Jurnalul lui Gigel kare-ar vrea să fie JIJI
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
13:13

Deci kum stă treaba în ziua de azi, băi nene? Ka să zic aşa, kare va să zică este hotzi toţi ăia kre mă contrazice pe mine în ce vă spun acuma. Că nu e totuna să fii născut filosof, cum m-a făcut pe mine mama, ku a fii citit şi învăţat şi să te chinui cu Cant ăla şi cu Caragiale şi mai bine tot cu Coelio vă ţineţi, fraţilor. K ăla zice, tată, din inimă aşa, zice de alchimistu’ ăla şi de războinicu’ luminei şi e tare că îi place şi lui nea Gigi şi l-a plimbat cu maşina.

Deci, ca să zic aşa, eu ca să ies primar sau ceva şef trebuie numai să zic că vreau, că se ştie că maica fecioara şi toţi sfinţii pe mine mă vor şef peste toţi fraierii ăştia, fink eu am şi bani şi mă duce şi capu. Nu ştiu ei, dom’le, nici sa numere până la zece miii de coco, da’ să conducă ei vreo combinaţie. Nu merge, nene... Îmi vine să vă zic şi o pildă acuma, dar chiar nu-mi mai răcesc gura.

Deci vezi că tata a avut vreo trei oi şi asta, în concluzie logică, mă face patron la ce vreau eu. Dacă mai stau bine să mă gândesc, poate mă face chiar fotbalist. Tata s-a certat cu toţi vecinii kare i-am avut, ceea ce mă face automat pui de legionar, aşa că o să vă pun pelea la proţapul meu bengos din balcon. Iar, dacă vreau eu, pot să fiu războinicul propriei mele lumini, să mă regăsesc eu în singura pagină pe care am citit-o vreodată şi după aia să mă facă capitol special la facultăţile alea betoane, să inveţe şi amărâţii ăia după înţelepciunea asta a mea, că eu, evident, am descoperit deja în sinele meu mai multe decât or să găsească ei vreodată în toate sinelele lor.

Deci trebuie să mai faci câte o arogantză de fiecare dată când vecinul zice k eşti mafiot sau k eşti prost. Băi, ce tupeu are unii! Eu zic să-i dăm afară din ţara asta, în morţii lor, k prea îşi dau ei cu părerea în ţara mea. Şi ce atâtea taxe la stat, că dacă-s banii mei ... băi, uite aici la mine, îs banii mei şi nu vine statul ăsta să-mi zică mie, cine o fi el, cum şi cui să-i dau. Să mai faci câte o aroganţă zic, să-ţi mai tragi o rangă în genunchi, ca Gigi în maşina aia tare, să mai înjuri pe unul la radio, ca Gigi pe ăla de la Voiculescu, să mai zici de vreun consilier că e homosexual, ca Gigi despre ăla de la Fisc.

Deci nea Gigi, că tot la el am ajuns, e cel mai tare, frate, e tare fink le zice adevărat şi că e deştept şi a făcut şi case la amărâţii ăia şi are toţi fotbaliştii tari. Şi pentru că e tare.

Deci el e un justiţiar şi un erou. Până la urmă, e mai patrioţi decât tipii ăia din ora de istorie de care zice profele, e plin de planuri să facă curăţenie în ţară şi nu dă cu mucii în baltă de fiecare dată când vorbeşte la televizor.

Deci nu mai contează astea să faci facultate la timp după liceu, că mai bine faci bani şi faci o management ecologică să plăteşti hârtia aia sau ceva. Că ce-ţi mai trebuie altă carte, că doar cum zicea şi nea Gigi să citim şi alchimistu ca să terminăm şi noi o carte. Că războinicu nu l-am terminat că până să trec de prefaţă s-a scos film.

Şi deci eu nu-s de ăla rău, da’ îmi mai place şi mie să arunc cu bani, văd eu unde, un botez ceva. Să cânt şi eu cu lăutaru ceva de supărat şi să mă înpretenesc cu oameni valabili şi bazaţi. De fapt eu sunt deja şi jmeker mondial şi bazat.

Deci ai grijă ce vorbeşti... Tu ştii cine sunt eu, bă? De fapt, sunt cine vrea muşchii mei.

Deci oricum hai k-o ardeţi fals şi n-am kef de vrăjeală.Pentru astăzi am avut de pregătit lecţia despre grevă
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
13:05

„Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”... Şi, mai mult, cinste celor care m-au făcut să te iubesc. „Incet gandită, gingaş cumpănită” şi cu atâta chin devorată în atâţia ani de zile. Şi totuşi, câtora dintre noi încă ne mai pasă de ce-am lăsat în urmă? De oamenii pe care i-am respectat, de care ne-am temut, de la care ne tragem rădăcinile culturale şi, până la urmă, deprinderile sociale? De când ne doare în cot de dascălii noştri?

Ruşine! Loviţi în ei pentru că puteţi şi pentru că ştiţi că au conştiinţa de a nu-şi părăsi datoria faţă de noi şi copiii noştri. Loviţi în tagma celor care n-or să se răscoale niciodată cu adevărat, a celor prea demni ca să pornească o „profesoriadă”. Loviţi în cei de care nu mai aveţi nevoie, muşcaţi mâna care v-a învăţat să fiţi oameni.

Putem oare să ne închipuim cum i se poate explica unui copil de 10 ani că doamna nu-l mai aşteaptă în clasă pentru că îşi doreşte să câştige destul încât să nu se gândească în timpul orei ce va pune pe masă la prânz? Şi cum să-l blamăm pe copilul care zâmbeşte ironic auzind cuvântul „intelectual”? Ar trebui să ne mai mirăm de ce societatea batjocoreşte valorile?

Unii din noi am ales să recunoaştem că le suntem etern îndatoraţi pentru tot ceea ce am ajuns să fim. Îi iubim şi încercăm să-i ajutăm fără a-i umili. Găsim destul timp încât să ne revanşăm şi să luptăm şi noi în defensiva oamenilor care nu au uitat că ai parte având carte. Îi iubim şi îi respectăm şi am vrea să facem noi greva asta în locul educatorilor şi învăţătorilor şi profesorilor care ne învaţă, acum, lecţia despre demnitate.Fericirea se cumpără în rate
     media: 5.00 din 1 vot

13.11.06
13:02

Ceasul sună obsesiv. Cafea la repezeală, poşeta echipată. Am ieşit pe uşă. Încă o zi. Seara se îneacă în televizor şi gata.

Înainte de somn, fiecare din noi are singurul moment de luciditate pe care şi-l permite în haosul de peste zi. Plănuim iureşul de mâine, evaluăm nebunia de ieri, ne bucurăm, ne stresăm... dar suntem în siguranţă până a doua zi. Dar, mai important decât toate, nu ne permitem să mai visăm.

Muncim în reprize, suntem plătiţi eşalonat, mâncăm pe apucate şi tot ce ne dorim sunt câteva rate în plus.

Vrem casă pe pământ cu plata pe lună, televizor cu ecran plat , un card cu care să plătim la supermarket, copii fitzoshi şi amantă bine cotată. Suntem pierduţi dar plini de speranţă. Toate visele noastre cumpărate în rate, pentru care ne-am tocit călcâiele, pentru care am pupat funduri şi pentru care o să murim tot în rate... Suntem bolnavi dar suntem frumoşi.

Rate doar cu buletinul pentru care mâncăm mai puţin. Nu mai aşteptăm, nu mai ştim ce simţeam, nu mai trăim decât în episoade. Nu mai ştim ce să urâm, ce să dorim, ce să înmulţim. Călcăm pe cadavre, dar numai în cizme de gumă, că tot ar lua prea mult timp să ne curăţăm. Nu ne mai rugăm pentru ajutor, dar ucidem şi ne rugăm pentru iertare. Dumnezeii nu mai sunt buni decât ca să ne răzbune. Am ajuns o naţie plina de ciudă...

Cum am ajuns aici? Cum am ajuns ca liniştea pe care o căutăm să însemne un credit în plus? Dar dramatic e, până la urmă, felul murdar în care nu ne putem ridica decât dacă n-am fost niciodată jos. Săracul s-a născut ca să moară sărac. Averea nu se face din nimic şi nici măcar din calităţi sau muncă sau perseverenţă. Şi nici măcar un credit nu se aprobă fără un profil solid al celui care şi-l doreşte. Suntem sortiţi să înjurăm în continuare, duşi de torent, visând să facem totul repede şi fierbinte ca un cuptor cu microunde .

Trăim în ţara unde patru pereţi sunt cea mai mare realizare, unde omul plăteşte o viaţă pentru cina îmbelşugată, unde copiii nu mai vor să se ducă la şcolile lor de fitze fără mobil de fitze şi tenishi de fitze, unde muierile nu mai pot cumpăra bulionul decât de la supermarket, unde fiecare rată e un motiv în plus de mândrie.

Ţara asta în care trăiesc e atât de gâsculiţă încât n-a luat din tot visul capitalist decât iureşul şi ratele. De câte ori ai zâmbit azi, visând cu ochii deschişi la cel sau cea care îţi dă fluturi în stomac? De când n-ai mai pierdut o noapte cu o carte în mână? Ai fi ştiut cine e Cristian Nemescu dacă nu ţi s-ar fi spus la ştiri că un nebun l-a ucis pe străzile ţării tale? Trezeşte-te, omule! TREZEŞTE-TE şi adu-ţi aminte cum visai acum 16 ani să fii!Copiii mei vor avea ce să îmbuce?
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
12:11

De ce întotdeauna cel de lângă noi e cel mai mare duşman? Oare noi ne procurăm singuri năpasta asta sau e încă o închipuire în tot haosul societăţii ăsteia jalnice? Oare chiar trebuie sa ne luptăm atât?

Cine e duşmanul de fapt? Sunt foarte puţine drepturi în care mai credem, printre care libertatea de a ne plânge. Poate pentru că ne-a lipsit prea mult timp, poate pentru că încă nu ne-am prins ce să facem cu ea, dar ne agăţăm ca orbii de toată prostia pe care ştim să o debităm. Iar demonii cu care ne luptăm sunt mai importanţi decât conştiinţa.

Ce-am învăţat noi să spunem în ultimii 20 de ani? Cu ce ne lăudăm?Eu vs. Credinţa
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
12:10

„Cei buni sunt cei cărora Dumnezeu le va schimba faptele rele în fapte bune, căci Dumnezeu este Iertător, Milostiv. (...) Şi mai rămân doar credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.”

Dacă citatul v-a dus cu gândul la Biblia creştină, nu sunteţi departe de adevăr, el având într-adevăr un corespondent acolo. Citatul aparţine însă Coranului, cartea ce sintetizează legea divină a religiei islamice, cuvântul lui Allah relevat prin Mohamed. Departe de mine gândul de a insinua pasaje sau dogme supuse plagiatului, dar cred că merităm să ştim cât de mult semănăm în credinţă cu cei pe care am ales să-i blamăm în fiecare buletin de ştiri sau la fiecare bere. Am ales să credem orbeşte pe cei care ne-au inoculat ideea că islamul înseamnă ură şi război.

Mai mult decât atât, dogma care stă la baza islamismului este comună cu cea a creştinismului. Cu interpretările şi nuanţele de rigoare, cu toţii ne supunem eticii iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele nostru. Valoarea etică supremă pentru un islamist este asumarea responsabilităţii faţă de Allah şi faţă de semeni. Fie că-i spunem dragoste sau responsabilitate, ideea dăruirii totale celuilalt presupune aceeaşi dorinţă de uniune cu un dumnezeu prin iubirea de oameni.

Smerenia, un alt element comun, nu este, la o privire mai atentă, decât o consecinţă a faptului că trăim în epoca religiilor adoptate de sclavi şi create pentru a-i ţine în frâu pe cei mulţi dar utili. Şi se pare că funcţionează încă.

Creştini sau mahomedani, trăim cu toţii sub auspiciul preştiinţei divine. Zeul suprem îi indică omului calea, dar nu i-o impune, ştiind totuşi dinainte ce alegere va face individul. Admiţând erorile timpului, trebuie să ştim că introducerea conceptului de liber arbitru dăruit omului de către dumnezeul său este un merit al teoreticienilor creştini timpurii. În absenţa conceptului de liber arbitru, acceptând deci determinismul divin în forma sa absolută, omul ar fi absolvit de orice responsabilitate. Ce sens ar mai avea îndemnul la respectarea normelor morale dacă un dumnezeu ne-ar scrie dinainte destinul? Nu ar fi absurde orice pedepse pentru păcate pe care nu noi am ales să le facem? Sau Dumnezeu ar da verdicte pentru propriile sale decizii? Şi nu ar fi atunci chiar Dumnezeu sursa răului?

Când omul a început să-şi pună astfel de întrebări, mai marii dogmei au decis că Dumnezeu trebuie sa-i fi lăsat omului libertatea de a-şi trăi viaţa deliberând (prin intelect) şi hotărând (prin voinţă). Supusul devine astfel responsabil, în ambele religii, de calea aleasă: dacă urmează porunca divină, are un merit pentru că putea să nu o facă, aşa că va fi răsplătit cu viaţa veşnică; dacă nu o urmează, e vinovat pentru că trebuia să o urmeze, aşa că va fi pedepsit. Pentru aproape trei miliarde de oameni, teama de pedeapsa eternă asupra sufletului este motorul fiecărei zile.

Deci credem sau ne temem? Pentru ce ne rugăm şi pentru ce sperăm? Caritatea şi bunătatea sunt acte de voinţă sau de frica iadului? Adulterul, blasfemia, hoţia sau crima sunt acte interzise de morală, de raţiune, de lege sau de însuşi dumnezeul în care credem? Şi oare ce putem spune despre intelectul nostru dacă atâţia oameni încă mai cred orbeşte într-o religie măsluită acum mii de ani, cu percepte valabile epocilor sclavagiste şi cu vorbitori care predică ura prin cuvinte de dragoste? Cum se pot ucide între ele două lumi care cred în aceleaşi lucruri dar care nu au timp să se cunoască şi să se înţeleagă?

Creştinii cred că sunt naţia aleasă, care a înţeles mesajul lui Dumnezeu prin credinţă şi dragoste. Musulmanii cred că sunt poporul ales pentru că au decriptat mesajul lui Allah, prin bunătate, obedienţă şi dragoste necondiţionată. Cu toţii şi-au trasat, ca îndatorire morală, să predice păgânilor credinţa lor. Creştinii s-au ascuns în spatele cruciadelor pentru a distruge civilizaţii pe care astăzi nu le mai putem cunoaşte. Ce s-a întâmplat cu egiptenii, cu persanii, cu toţi cei care au fost prea învăţaţi şi nobili ca să poată supravieţui gloatelor de sclavi care s-au răsculat nici ei nu mai ştiu în numele cui? Iar acum asistăm neputincioşi la blasfemierea Jihadului. Războiul sfânt al islamului înseamnă, în teorie, educarea păgânilor în spiritul valorilor mahomedane. Da, l-am reinterpretat şi pe el, şi da, ucidem civilizaţii pe care nu le înţelegem.

Ce putem spune despre natura umană dacă suntem în stare, încă, să transformăm ignoranţa în ură? Şi cine suntem noi să judecăm care este religia care ne dă dreptul de a fi superiori? „Dragostea îndelung rabdă; dragostea e binevoitoare; dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.” Să ucidem, deci, în numele ei!Slow Food
     media: 5.00 din 1 vot

12.11.06
22:18

Acum vreo doi ani, un prieten îmi povestea plin de vervă că va fi singurul care să distribuie cârnaţii originali de Pleşcoi în toată ţara. Dacă nu ştiaţi, cârnatul de pleşcoi e una din puţinele reţete care au mai rămas româneşti (după ce ungurii ne-au patentat palinca şi bulgarii fasolea cu ciolan). Mai mult, pleşcoiul e una din şi mai puţinele mărci româneşti autentice protejate de UE şi foarte foarte căutate, cel puţin în Bucureşti. La început am râs, apoi am crapat în mine la pleşcoi până mi s-a aplecat, până când prietenul a venit cu altă idee creaţă.

Într-o frumoasă zi de duminică, a adunat o gloată de studenţi, binevoitori pentru nişte sample-uri de cârnat, s-au postat în Piaţa Romană, chiar în faţă la McDonalds şi au împărţit cârnaţi cu pâine neagră trecătorilor. Flash Mob, cum s-ar zice. „Revoluţia Pleşcoi a început! Luptaţi cu cârnatul în mână! Nu lăsaţi macdonaldizarea să vă omoare cârnatul!” Din nou am râs, din nou am crăpat la pleşcoi cu brânză usturoaie, până când prietenul a mai ajuns undeva.

S-a afiliat la mişcarea Slow Food. Una din cele mai la modă chestii prin Italia şi Franţa snobilor, mişcarea asta (pe care o găsiţi şi pe www.plescoi.ro sau www.slowfood.com) propune să nu mai mâncăm repede, prost şi nesănătos, ci mai pe-ndelete, în bucături gustoase, cu senzaţii tari pentru papilele gustative şi cu mare desfătare pentru stomac şi suflet. Să ne lăsăm de fast-food ca de droguri!

Şi acum râdem, cu un pahar de vin bun în faţa pleşcoiului prăjit, vă spunem „Hai noroc!” şi mai gândiţi-vă să mâncaţi fericiţi!Poftiţi la friptuRoman!
     media: 0.00 din 0 voturi

10.11.06
19:51
Oraş de fripturişti şi erudiţi. Sunt mândră că mă trag din locul unde Săvescu ştie că s-au pus balamalele leagănului civilizaţiei europene. Locul unde Moldova îşi varsă gunoaiele pe Siret, înspre sudul care ne înjură. Unde comemorăm Sărbătoarea Apei. Să ne spălăm deci bine!


Roman dulce, oraş în care tineretul bea cafele în benzinării, îşi plimbă codiţele în maşini furate şi se omoară din cauza sataniştilor. Oraşul unde găinăriile sunt afaceri. Unde pâinea e de două ori mai scumpă decât în alte părţi, dom’le.


Romaşcanul e trendy şi nu e xenofob. Mănâncă panini, îşi cumpără stampantă la computadora … Şi stă bine.


Abia întoarse de la macaronari, aşteptându-şi consorţii după schimbul unu cu tocana încălzită regulamentar, doamnele s-au plictisit. Îl iubesc totuşi pe Băse, pentru că e vânjos, vorbeşte murdar, fumează şi merge la supermercato. Şi l-au votat. Test quiz: scrieţi repede repede 5 nume de pedişti nemţeni… A, n-ati ştiut? Atunci pentru voi, trâmbiţaşi ai căpitanului, încă un test quiz: dacă iubitorul de Italia e italofil, cum se numeşte iubitorul PD-ului
?


La Roman, totul se plăteşte în euro. Unu o conservă, zece o pregătire, trei sute o cezariană, o sută o aprobare de gard, cinşpe o scutire de amendă, doar o mie un scaun cald. Tot înainte, vajnic viitor al ţării! Să nu lăsăm tradiţia să moară!


Dar Romanul nu pute ca Bucureştiul. De asta o sa îmbătrânesc aici. O să-mi duc nepoţii la mausoleul acela albastru de lângă Precista şi o să le spun şi alte poveşti despre oraşul meu savuros ca o friptură în sânge.Oligarhi în chiloţi roşii
     media: 0.00 din 0 voturi

10.11.06
19:46

Până să capăt buna inspiraţie să mai şi respir, mi-am mâncat 15 ani din viaţă pe sistem pesede, în micul meu oraş care altceva nu prea ştie. M-am dat cu capul de toţi pereţii, am crezut că mi-e bine şi am crezut că fac bine. Dar am avut şi norocul s-o las naibii în urmă.

Suntem, chiar dacă ne e greu să recunoaştem, un oraş de sclavi. Le bem vodca şi sucul, le mâncăm pâinea, le vizităm crâşmele, le râvnim banii, le învăţăm în şcoli, le călcăm pe străzi şi, da, cred că respirăm şi aer de-al lor. Îi vedem superiori şi rasaţi, dar îi detestăm numai pentru că nu-i înţelegem şi pentru că au mai mult decât credem că am putea noi, muritorii de rând, avea.

Mă gândeam deunăzi că pot număra pe degetele de la o mână personajele care să nu trăiască pentru ei. Pentru oligarhia cu trei trandafiri în frunte. Bine, cred ca e un alt fel de a „aparţine”, de a primi laude şi reproşuri pe bani şi cât de poate de legal, pentru a împărţi funcţii şi contracte după un algoritm recunoscut de tot clanul şi, poate, de a simţi că eşti parte dintr-o clasă superioară. A porcilor care sunt mai egali decât celelalte animale.

Cum tocmai eu am slugărit oamenilor care îţi zâmbesc călcându-te în picioare? Nici nu mai ştiu ce-mi doream, nici nu mai contează că ei încă se mănâncă de vii. Cert e că am ieşit întreaga din orăşelul meu drăguţ, că încă mai cred în prieteni şi în mine, dar încă mai port cicatricile slugărniciei pe care mi-a injectat-o sistemul social-democrat. De altfel, mă mai amuz şi eu cât pot pe seama caraghioşilor care îmi conduc acum tărişoara, adunându-mi forţele şi cumpărându-mi şi eu chiloţei roşii, ca să pot lupta, încă o dată, cu oligarhii şi lighioanele lor, cu mogulii şi ciocoii care mă vor lovi din nou şi din nou şi din nou...Puteam să fiu un avorton
     media: 0.00 din 0 voturi

10.11.06
19:06

Te-ai gândit vreodată că poate eşti un „decreţel”? Şi dacă eşti prea tânăr să ştii ce-a fost decretul care interzicea femeilor să facă un avort, gândeşte-te că e mai bine de jumătate din români s-au născut doar pentru că mamele lor n-au putut sau n-au ştiut cum să scape de sarcină.

Dincolo de problemele etice, legale şi religioase, un copil e o dorinţă dar şi o alegere. E un scop, o binecuvântare şi o realizare. Dar, într-un moment şi un mediu inoportun, un copil poate să însemne deziluzie şi chiar nefericire. Românii nu sunt încă destul de deschişi la conceptul planificării în cazul unei sarcini, dar nu avem oare dreptul să fim fericiţi şi împăcaţi în momentul în care devenim responsabili de un suflet?

Satul românesc încă nu ştie cum se foloseşte un prezervativ dar e deschis avortului. Şi cine sunt eu să susţin surghiunul unei gloate de copii în locul unor chiuretaje pe care le uiţi în jumătate de oră? Dar, dacă aş putea, aş lua în faţa mesei ginecologice pe fiecare femeie care ia în considerare opţiunea unui avort. Şi chiar dacă nu-i pasă că fătul are deja activitate cerebrală în momentul uciderii sale, chiar dacă nu-i pasă că biserica îl consideră un păcat gigantic şi chiar dacă nu-i pasă că ar putea fi ultima sarcină din viaţa sa, pot să jur că multe, foarte multe din ele ar renunţa la idee văzând cât de sec, traumatic, dezgustător şi trivial e actul în sine.

Nimeni nu poate opri evoluţia şi emanciparea sexuală. Nimeni nu mai poate impune un comportament în privinţa acceptării unei sarcini la momentul apariţiei sale. Nimeni nu mai poate avea argumente rezonabile pentru a combate contracepţia ca parte din viaţa cotidiană. Dar ne permitem oare să tragem o linie fermă între morală, raţiune şi instinct în această privinţă?Andreea Jr.
     media: 0.00 din 0 voturi

10.11.06
19:05

Mă invită acolo şi n-o să regret... De opt ani o înghit din ce în ce mai greu. Nu ştiu care e surpriza cea mai mare: bunica mea plângând în fiecare sâmbătă în prime-time pentru alte băbuţe şi rochia cea nouă a Zânei sau faptul că Andreea îi face scrob dimineaţa lui Ştefan Jr.

Oare în ce discoteci se zbenguia Andreea? Oare de unde îşi lua haine în liceu? Ce ştire tare aş vinde dacă aş avea o poză cu Andreea Marin cumpărând vreo gumă de mestecat de la Sorin Ovidiu Vântu, în consignaţie... Se ducea oare pe vremea aia Zâna la Tosca să bea un Cico dacă mai chiulea de la română? Şi dacă ar mai fi stat pe la noi, ne-am fi întâlnit cu ea la Hera? Oare dădea la fel de suav din umeri, cântând în faţa oglinzii din baie cu un Farmec 16 pe post de microfon?

Nu s-a născut vedetă în ţara asta care să exploateze mai bine presa, banii, ţara cu totul. Şi fata asta te complexează, zău. Oricui ai spune că te tragi din Roman n-o să ştie neapărat că asta e în Neamţ, n-o să ştie că e oraşul lui Jora, al lui Celibidache sau al lui Timofte. E orasul Zanei. Aşa că nu m-ar mira s-o văd zâmbindu-mi galeş de pe borna de intrare în oraş. Abia aştept să văd ce poate face mai mult decât emisiunea cu cea mai mare audienţă în ultimii opt ani, decât căsătoria cu cel mai râvnit mascul din ţara asta, decât cea mai bine plătită vedetă a României..... Of, o să crap de ciudă şi când o s-o facem preşedinte peste ţara asta o să ştiu poate atunci că e cazul să mă mut şi eu în Italia, ca orice român care se respectă.„Mi-e silă. Sunt român şi-mi vine să vomit pe Mioriţa şi să plec.'
     media: 0.00 din 0 voturi

10.11.06
18:56

Da, mi-e silă de maneaua asta de ţară în care m-a scuipat maică-mea, mi-e silă de poporul ăsta de căcat şi de toate circăresele care l-au născocit. Mi s-a făcut acru de ghiulane şi floace soioase, de parizer şi chiloţi tetra, de covoare persane şi mai ales de celulare răstignite peste toţi ghiftuţii.


Cât de idioată să fie o lume întreagă care să nu se învârtă decât în jurul pieselor lui Moga? Cât de scârbă să ne fie de fiecare dată când ni se lipeşte curul de aceeaşi banchetă de rapid clasa a II-a, care să ne ducă în rapănul ăla de Bucureşti sau în chestia aia numită parcă tot în scârbă şi staţiune şi Mamaia? Cât de jenantă să fie pizza aia îndoită cu amidoane pe care o lingem ca nehaliţii de fiecare dată când trebuie să ne spargem în figuri? Cât de silă să-mi fie de ţara care scandează numele unui gogoman cocoţat în sula Cotroceniului, acelaşi ins care acum doi ani incă nu aflase cine e Cărtărescu, acelaşi derbedeu căruia îi era ruşine să-şi extirpe tumorile altundeva in afară de Viena, de teamă să nu se afle?


Încă o dată, mi-e nespus de silă când văd miile de geamuri cu inimioare asmuţitoare de euroi, şterse graţios de toate ştoarfele care au terminat ASE-ul şi Dreptul şi înca mai trăiesc cu tăticul. Mi-e greaţă de toţi rataţii de la ghişeuri, plătiţi din banii mei să-şi bată joc de mama mea, de toţi profesoraşii de duzină, plătiţi din banii mei să-şi bată joc de fratele meu, de toţi medicii incompetenţi, plătiţi din banii mei ca să mă omoare. Ah, mi-e scârbă de România ca de sudoare!


Nu mai ştim cum să pupăm în dos cu mai mult spor pe toţi inculţii parveniţi, rataţii care mi-au făcut ţara pocnitoare, stricaţii care n-au auzit de J.S.Mill dar îl comentează pe Coelho. Nu mai avem olimpice decât la dat din cur. Nu mai facem dragoste decât în rate. Nu mai suntem români decât din patru în patru ani, când se schimbă toate flegmele din albastre în portocalii, respectiv pe invers.


De v-aţi curăţa cu toţi, să ne lăsaţi şi pe noi să ne citim cărţile şi să ne bem vinul pe terase dragi, să ne iubim şi să cântăm şi să mai ţinem minte cine e Cioran. Să mai ardem şi să mai fim... Ţară de tâmpiţi...Copilăria n-o vom uita, nu ne mai întâlnim cu ea
     media: 5.00 din 4 voturi

10.11.06
18:50

Flori, fete şi băieţi, filme, ape, cântăreţi. Cico şi Brifcor. Salut, Generaţia Pro! New Kids on the Block . Şotron. Cenaclul Flacăra. Feriţi-vă de măgăruş! Samantha Fox. Şoimii patriei. Trusa de traforaj. Chermeză. Cinematograf. Depeche. Ţară, ţară, vrem ostaşi! Liceenii Rock’n Roll. Happy nation. Pluto şi Mickey Mouse. Blugi. Eugenii. Metallica. Pionieri. Kent. Cheia la gât. Căciulata şi Năvodari. Brigadă Artistică. Zimca. Pif et Hercules. Backstreet Boys. Sandy Bell. Drumeţie pe Transfăgărăşean. Noi nu vrem să fim geniali, noi vrem să fim Trimbulinzi. Licurici, revista celor mici. Raţele şi vânătorii. Fraţii Petreuş. Titan Ice, altă viaţă! Nu contează cât de lung am părul, important e cât şi cum gândesc. Scânteia. Genius. Fefeleaga. Fantastic Girls. Ţestoasele Ninja. Titirez. Elena Farago. Espadrile. Cocoşei. Ceauşescu. Ce pot face două mâini dibace. Ascunsa. Serbare. Robinson Crusoe . Compot. Hai vino iar în gara noastră mică. Turbo cu surprize. Lego. Mădălina Manole. Magicianul de la Abracadabra. Stejarul din Borzeşti. Camay Şic, spală buric. Ridichea uriaşă. J.R. Ewing. Lizuca şi Patrocle. Sirop cu sifon. Scrânciob. Poveşti nemuritoare. Salvaţi de clopoţel. Cerut prietenia. Mozol cu zăpadă. Coco Jambo. Mentosane Olympic si glucoza. Suc de la tec. November rain. Abramburica. Ştrumfii. Beverly Hills. Îngheţata Polar. Tip Top Minitop. Sclava Isaura. Captain Planet . Lambada. Nu vrem Kent, ciorapi, valută,/ Vrem ca Roman să ne... Nes cu Pepsi. Mai bine golan decât activist,/ Mai bine mort decât comunist. Celor mari, celor mici, le e drag tuturor/ În lumea copiilor. Saylor Moon. Halviţă. Oh là là bébé/ C’est dur dur d’être bébé.Avem timp (Octavian Paller, nu Alexandru Paleologu)
     media: 5.00 din 1 vot

10.11.06
18:11
Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.

Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate.

Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta murim.


Puteam să fiu un avorton
     media: 0.00 din 0 voturi

09.11.06
19:10

Te-ai gândit vreodată că poate eşti un „decreţel”? Şi dacă eşti prea tânăr să ştii ce-a fost decretul care interzicea femeilor să facă un avort, gândeşte-te că e mai bine de jumătate din români s-au născut doar pentru că mamele lor n-au putut sau n-au ştiut cum să scape de sarcină.Pentru ca...
     media: 0.00 din 0 voturi

09.11.06
18:48
...trebuia să mă răcoresc şi eu...


Termeni si Conditii de Utilizare