Partidul tău
     media: 0.00 din 0 voturi

17.11.06
17:26

Partidul e în toate şi-n toate e partidul...

Am învăţat să trăim în umbra lui, l-am perceput de fapt dintotdeauna ca pe o entitate superioară păturii muritorilor de rând şi ne-am obişnuit să înghiţim în sec, pentru că altfel nu se poate.

L-am numit în multe feluri. PCR, PSD, PD, PNL şi tată şi mamă, dar bizar şi grotesc l-am numit numai sub plapumă. N-o să ştim niciodată cine sunt păpuşarii, dar spectacolul ne ţine români. Ne face să urlăm, să înjurăm, să credem că ştim, să comentăm şi să uităm de noi. Ne ţine ocupaţi şi, din patru în patru ani, ne schimbă marionetele.

Tu ce mai faci, române? Ştii ce face primarul, unde ne sunt senatorii şi pe unde a mai fost preşedintele. Ştii cine mai cumpără, cine mai pierde, cine mai construieşte şi cine-şi mai arată nurii. Dar tu, om mărunt, tu mai ştii cum mai eşti? Ce mai speri pentru tine? Pentru ce te trezeşti dimineaţa? Nu-mi spune ce-ai mâncat, ce-ai mai văzut la televizor şi ce mai spun colegii tai... Spune-mi despre tine.

Să vorbim despre noi! Să ne facem noi partidul nostru, să ne scoatem visele la plimbare şi să nu ne mai pese care pesedist are vila mai grasă. Să nu-i băgăm în puşcării (chiar dacă ar merita), să nu le golim buzunarele (chiar dacă ar trebui), să nu-i mai facem zei şi să nu-i mai lăsăm să ne intre prin vene.

Şi poate, în curând, tiranul modern n-o să mai fie personaj colectiv.
Comenteaza

2006-11-17 18:46
gowriel

da,avem totusi cultura comunista adanc insamantata...si-au facut bine datoria membrii PCR...k sa generalizam, lucrurile astea se intanpla pt k din fasa sunte invatati sa privim in curte vecinului, sa ne fie ciuda k nu avem si noi haine "glamour" din Paris, masina 'beton"din Germania si vila nascuta peste noapte...dk ne-am uita si la cei care n-au ce manca sau n-au bani sa-si trimita odraslele la studii, n-am mai fi asa de nefericiti, am fi bucurosi cu ce am putut realiza si ne-am vedea de viata noastra...dk nu ne-ar mai durea atat de tare undeva (nu poci spune locul, e cenzura in patrie) de toti, nu am mai fi dependenti de stirile cu nunti tiganesti sau cu afacerile oamenilor politici...d c in strainatate nu te masoara nimeni din cap pana in picioare cand te urci in autobuz? ei se complac in problemele si prostia lor dar macar nu te judeca...isi vad de viata lor...ce frumos ar fi sa ne vedem fiecare de viata noastra, dupa adevaratul model liberal, sa traim o adevarata democratie (nu una cu bate si injuraturi) si sa aiba si Romania un viitor mai "luminos"decat cel promis de "tatuca"!

2006-11-18 02:35
de_ce

Ei... ne plac partidele, fie ca recunoastem sau nu - ne plac. De ce? Pentru ca ne fac sa ne simtim importanti. Votam cu ele, facem ceva pentru ele, ne plangem mult. Daca am fi in fruntea lor, situatia s-ar schimba ;)


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare