Poveşti din groapă (Sau “Fraierii n-au loc la Hera�?)
     media: 5.00 din 2 voturi

15.11.06
19:54

A fost odată un orăşel fără baruri. Plângeau băieţaşii, purtându-şi şmenurile pe străzi, plângeau şi fetiţele, cu decolteurile neadmirate. Şi tot în vremea aceea s-au găsit cei trei prinţi ai gropii, fraţii Chelioşi, cei cu nume de vânt, care să clădească o aşezare de acest fel, una cum nu se mai văzuse până atunci.

La scurtă vreme, uşile li s-au deschis. Canapele moi pentru fetiţe cuminţi, biliard pentru masculi, mai apoi aparate pentru masochişti, multă cafea şi bere pentru fumători şi câte un suc la trei ore pentru liceeni. Romanul jubila, banul curgea înspre fraţii cu vânt în pupa.

Timpul a trecut, şmenurile s-au înmulţit, dar Hera era tot mai mare şi mai plină. Hera a devenit clubul emblemă al oraşului. Dacă nu umblai prin Hera, nu existai. Evident, erai cineva numai dacă ajungeai bine văzut în clubul din groapă. Nu putea oricine să intre acolo şi, fiindcă am ajuns aici, să vorbim şi despre intrarea cu tâlc. Strategic, mesele sunt amplasate pentru vizibilitate maximă. Intri cu teamă, ştii ce te aşteaptă dar nu ştii cine te mai înjură azi. Când intri, eşti orb. Doamne fereşte să te împiedici, e minutul tău de glorie, minutul în care sute de ochi, toţi cunoscuţi, văd ce ai pe tine şi cât eşti de bazat. Se rememorează pasaje din trecutul tău, în timpul în care intri în toate separeurile, mândru şi emoţionat. Nu cauţi pe nimeni, e doar minutul tău de paradă. Zâmbeşti cunoscuţilor, ca unor fotografi, faci câte o piruetă prea-exersată şi te întorci. Dacă te ţine, revii. Dacă nu, rămâi doar un papagal trait în ladă. Dacă ai noroc, te combini şi tu la ceva fin. Dacă nu, continui să o arzi fals.

Pentru intrarea în Hera nu există o vârstă propice, îţi trebuie doar un nume sonor sau ceva calităţi remarcabile. E un club atât de elitist, încât doare să rămâi pe dinafară. Iar fraţii vântului jubilează.

Mai târziu, vorbim deja de epoca pizza. Eram printr-a zecea când lumea s-a schimbat. Romanul a învăţat repede ce înseamnă PFS sau Extravagance, iar mesele de biliard şi aparatele au disparut treptat, o dată cu moda. N-a mai contat decât rebrandingul, dar afacerile n-au murit. Romanul are de atunci iz de ketchup şi euroi. Iar papagalii tot prin alte crâşme se-nvârteau.

Ca să zic aşa, am schimbat abil registrul. Nu pot nici să vorbesc despre Hera fără să mă umplu de fiţe şi figuri, de jargon şi de parfumuri tari, de ochi pe haine şi bijuterii scumpe, de ţigări înecăcioase şi zâmbete cu substrat. La Hera, lumea se învârte.

Totul e clar şi bătut în cuie. Un singur lucru mă mai întreb: în ce or fi călcat fraţii Chelioşi, când au fost şi ei mici, de tocmai ei s-au pricopsit cu singura combinaţie prosperă şi perenă din întreaga groapă? De-a lungul timpului, diverse personaje nepurtatoare de prea mult păr au încercat să întreprindă nimic din care să curgă bani în groapă. Greu, nene. Templu de scos bani numai tovarăsii Vântu au clădit.

Sănătoşi să fie şi lăudate le fie cheliile în veci. Ne vedem deseară, tot la Hera. (Trebuia să spun şi asta, ca să ştiţi cu toţii că şi eu umblu prin Hera. Sunt mare, frate!) Ar trebui să ne sfârşim prin trăitul în fericire până la adânci bătrâneţi, dar hai s-o facem apoteotic. Hai, toţi în cor: pizza..... HERAAAA!!!
Comenteaza

2006-11-16 01:48
andra

eu eram in roman pe vremea cand abia se deschidea hera.dar pe atunci era altfel...in loc sa ma duc la scoala pierdeam vremea pe acolo :D. dar parca nu erau atatea fitze cum sunt acum

2006-11-17 18:54
gowriel

Cu toata stralucirea ei "fancy" de acum, eu regret vechea epoca Hera...cand locul asta era un refugiu dupa scoala, cand mergeam sa-i vad pe baietii cu doi ani mai mari si ma simteam super-tare cand stateam cu ei la masa si le faceam temele la engleza...cand mergeam sa jucam biliard cu clasa cand aveam ferestre...n-am mai fost in Hera de vreo 2-3 ani...nu mai cunosc pe nimeni, fitzele kr se impun nu le voi avea niciodata...ne intalnim colegial in vacante in Oscar sau Tosca...dar mie imi place in TP, fara glamour si fitze, doar cu altfel de idei in emisfere ;)

2008-10-16 22:46
marian

Adevar graiesti,draga Ragna ! Nu stiu cine esti dar se pare ca stii foarte bine istoria herei.Ca un fost angajat al ei...al Herei...confirm spusele tale:"Hera eu un loc de fitze".Sper sa citeasca si "cheliosii" articolul.

2008-10-20 20:39
florin

a fost un loc frumos si cred ca va fi dar cui atata taraneala si fitze expirate cu baieti dastia d 2 lei care nau slipi in fund si se umflan n pene degeaba si atatea fete de la tara care le chinuie talentul dar ele saracele st vai de curul lor va vorbeste un angajat al acestei superbe societeti care e afectata tot mai tare de boala asta taranism


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare