Omul e un animal social care îşi urăşte vecinii
     media: 0.00 din 0 voturi

13.11.06
19:25

Într-o noapte zgubilitică de toamnă, pe când mă amuzam inexplicabil în faţa unui film prost, soneria mea a început să se exprime. Era târziu. Nu putea fi decât vecina, deranjată, ca de fiecare dată, de faptul că respir, mănânc, fac duş şi pipi.

Chiar ea. Trebuie să recunosc, era ceva mai indignată decât de obicei. Era sigură că dau un bairam. Încercam să-i explic că pentru un bairam e nevoie de oameni şi de muzică, iar ambele lipsesc cu desăvârşire din casa mea. Era sigură că dau găuri în pereţi numai ca s-o stresez pe ea. Era sigură că fac duş şi pipi noaptea ca să n-o las să se odihnească, pe ea şi pe fiica ei care "munceşte cu limbi străine”. Veşnicul „să-mi fie ruşine, moldoveancă nesimţită ce sunt”. Ruşine că nu vreau să put în somn şi că nu mă pot uita la ştiri fără sonor.

Eu nu mă cert cu toţi crispaţii. Zâmbesc şi reuşesc să închid uşa chiar în momentul în care mă ameninţă că-mi aduc poliţia în casă data viitoare când mai deschid televizorul după ora 20. Şi încă fac pipi noaptea şi nu-i răspund când bate în ţeavă pentru că trag apa.

Dar stau şi mă gândesc. Poate că din cauza vecinilor e plină ţara asta de sconcşi care put de la o poştă, cei care-ţi rup nasul, la propriu, atunci când te urci într-un mijloc de transport. Poate că de-asta toţi pereţii măreţelor blocuri ale României sunt plini de dâre de pişat, doar dacă te duci acasă te aud vecinii şi… „maică e ruşine mare”. Poate că din cauza lor am scos toată mitocănia în stradă.

Şi la urma urmei de ce l-am dat pe Ceauşescu jos? Ca să avem apă caldă non-stop, să avem televiziune non-stop, să avem curent non-stop şi pentru ca viaţa noastră să fie non-stop!

PS: Fac baie la fel ca înainte, folosesc cu încredere wc-ul de acasă, mă uit la TV şi trăiesc atât cât vreau de tare între 8 dimineaţa şi 10 seara, cu pauză de amiază de la 2 la 5…
Comenteaza


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare